Accessoires

Handig voor het hardlopen

By  | 

Hardlopen is helemaal trendy en er zijn steeds meer middelen die je kunnen helpen om het hardlopen nog leuker en makkelijker te maken. In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

hardlopen

Zorg voor opvallende kleding
Het allerbelangrijkste is natuurlijk je veiligheid tijdens het hardlopen. De overige weggebruikers moeten je goed kunnen zien en daarom is opvallende, felle kleding heel belangrijk. En die felle kleurtjes zijn natuurlijk ook nog eens leuk om te dragen! Als je ’s avonds gaat hardlopen, is het belangrijk om reflecterende kleding of een lampje te dragen.

Drink voldoende water
Iedereen weet natuurlijk dat het belangrijk is om voldoende water te drinken. Je verliest veel vocht tijdens het hardlopen en het is belangrijk om dit weer aan te vullen. Er zijn verschillende handige bidons en hardloopgordels verkrijgbaar waarmee je de bidon makkelijk mee kunt nemen. Zorg er ook voor dat je voldoende gedronken hebt voordat je gaat hardlopen, zodat je een buffer hebt. Er zijn speciale isotone sportdranken verkrijgbaar, en mocht je ‘gewoon’ water niet lekker vinden dan kun je er altijd een druppeltje ranja aan toevoegen om het wat smaak te geven.

Gebruik handige hardloop apps
Er zijn diverse handige hardloop apps verkrijgbaar. Deze zijn ideaal als je begint met hardlopen en het met digitale hulp op te bouwen, maar voor de ervaren hardlopers zijn ze ook handig om de kilometers en de tijd bij te houden. Bekende hardloop apps zijn:

Deze apps zijn te downloaden voor Android en IOS.

Berg je telefoon handig op
Voor het gebruiken van deze hardloop apps en om tijdens het hardlopen muziek te kunnen luisteren moet je natuurlijk je telefoon meenemen. Het is niet handig om deze de hele tijd vast te moeten houden en je wilt liever geen tas meenemen. Als oplossing zijn er hele handige smartphone sportbanden verkrijgbaar die je om je armen of om je heupen kunt dragen. Deze handige sportbanden zijn te koop bij Smartphonerunning.nl. Er zijn sportbanden voor alle soorten telefoons. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

tune-belt-1_4
Tune belt voor Samsung, HTC en iPhone

tune belt
Tune belt voor iPhone 5 en iPod Touch 5g

n04-8
iFitness Ultimate Race II heupband

Hieronder zie je  hoe de iFitness belt er in het echt uitziet. Het is een stevige en comfortabele heupband met een waterbestendig telefoonvak en reflecterende onderdelen voor extra veiligheid. Een aanrader.

heupband telefoon

Heb jij nog meer handige tips voor het hardlopen? Laat ze achter in een reactie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 8