Accessoires

Hippe Hebbedingen: made by my mum!

By  | 

Vandaag is het natuurlijk Moederdag, een dag om alle moeders in het zonnetje te zetten. En ik wil mijn moeder, Marie-José de Vocht-van Genechten, nog even extra in het zonnetje zetten omdat ik zo ontzettend trots ben dat ze een paar maanden geleden gestart is met haar webshop Hippehebbedingen.nl!

Een creatieve moeder
Mijn moeder is altijd al heel creatief geweest. Vroeger maakte ze heel veel kleding, niet alleen leuke kleding voor ons zelf maar zelfs complete bruidsjurken en kleding voor artiesten. Daarnaast leerde ze anderen ook de fijne kneepjes van het vak door les te geven. Voor mij heeft ze ook diverse leuke carnavalspakjes gemaakt en het is natuurlijk altijd handig als er weer eens een broek korter gemaakt moet worden! Ze heeft wel ooit een poging gedaan om het mij ook te leren, maar ik heb er nooit het geduld voor gehad!

Een paar jaar geleden kreeg ze er een nieuwe creatieve hobby bij, schilderen. En ook hieruit blijkt weer hoe creatief ze is. Ze maakt echt prachtige schilderijen die tot op de details zijn afgewerkt. Van grappige koeien tot meer abstracte schilderijen, ze kan het allemaal. En ze heeft ondertussen ook al meerdere schilderijen voor mij gemaakt. Hieronder zie je het schilderij wat momenteel in mijn huiskamer hangt:

schilderij

Ik heb altijd al geroepen dat ze wat meer moet doen met haar creatieve talent, alleen het nadeel van schilderen is dat er ontzettend veel tijd in gaat zitten per schilderij. Ondertussen keek ze al regelmatig op DIY websites naar leuke andere ideeën om zelf te maken. En toen ontstond het idee voor Hippe Hebbedingen!

Hippe Hebbedingen by MJ: handgemaakte sieraden
Hippe Hebbedingen by MJ is een webshop met leuke, unieke, betaalbare en grotendeels handgemaakte accessoires. By MJ staat voor ‘By Marie-José’, gemaakt door mijn moeder zelf dus. Ze maakt, selecteert en combineert de sieraden en sjaals allemaal zelf en geeft er altijd een bepaalde persoonlijke touch aan. Voor het maken van de accessoires worden gedeeltelijk hergebruikte stoffen en sieraden gebruikt, wat ze extra bijzonder en uniek maken. Ik heb natuurlijk ondertussen al een paar mooie sieraden in mijn bezit, die je hieronder op de foto’s kunt zien:

armband
ketting

Collectie Hippe Hebbedingen
De collectie is heel uitgebreid, ze maakt er wekelijks wel weer nieuwe dingen bij. Zo is ze nu ook bezig met leuke keycords en speciale armbandjes voor het WK die ik later zal laten zien. En de prijzen zijn heel vriendelijk, van €3,95 voor een armbandje tot €11,95 voor een ketting.

Hieronder zie je een paar voorbeelden van sieraden die je in de webshop  terug kunt vinden:

simply
Simply armband – €4,95

charmy purple
Charmy Purple sieradenset – €16,95

loop di loop
Loop di Loop sjaal met bedel – €8,95

Sieraden op aanvraag
Iedereen heeft natuurlijk een persoonlijke smaak, en het kan zijn dat de ‘standaard’ lengte van armbanden en kettingen voor jou misschien te smal of te groot is. Daarom maakt ze ook sieraden op aanvraag. Zo heeft ze bijvoorbeeld al diverse sieraden gemaakt voor haar collega’s bij de Makro in de kleuren geel en blauw. Je kunt het idee en de kleuren aangeven die je graag zou willen of zelfs de materialen opsturen waar ze de sieraden van kan maken. Dit laatste is bijvoorbeeld ook een heel mooi idee als je een shirtje hebt van een dierbare die overleden is. Daar kan ze een prachtige ketting of armband van maken, wat een mooie herinnering is die je bij je kunt dragen.

Nieuwsgierig naar meer?
Kijk gerust even rond op Hippehebbedingen.nl en like de Facebook pagina van Hippe Hebbedingen om op de hoogte te blijven van de nieuwe producten. En als je specifieke wensen hebt voor bijvoorbeeld sieraden in een bepaalde vorm of kleur, stuur dan gerust even een mailtje naar mj@hippehebbedingen.nl.

Jullie snappen natuurlijk wel dat ik ontzettend trots ben op mijn moeder, ik ben haar grootste fan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 1