Accessoires

Parels: de klassiekers onder de sieraden

By  | 

Ze zijn eigenlijk niet gevoelig voor modetrends en altijd stijlvol: parels. Al sinds jaar en dag worden ze gedragen door modieuze vrouwen over de hele wereld. Als finishing touch voor bij je galajurk tijdens een chique feest, of als accessoire bovenop je dagelijkse hippe outfit. Maar hoe is het eigenlijk zo gekomen dat de parel zo populair werd als sieraad? Ik ben het gaan uitzoeken en hieronder vind je het antwoord!

 

Het oudste sieraad
De parel is misschien wel het oudste sieraad dat we kennen. Zover bekend werden de eerste parels al gedragen in de Romeinse tijd. Wanneer je het Louvre in Parijs bezoekt kom je het oudste parelsieraad tegen dat tot nu toe gevonden is. Deze was eigendom van een Perzische prinses die 520 jaar voor Christus overleed! Het sieraad werd ontdekt in de sarcofaag van de prinses. Ook de Egyptische koningin Cleopatra was letterlijk dol op parels! Om haar liefde voor Marc Antony te bewijzen loste ze een parel op in haar wijn en dronk het op! Naast stijlvol zijn parels dus ook zeer smakelijk!

De invloed van Coco Chanel
Coco Chanel, de beroemde modeontwerpster uit de jaren ’20, is zeer belangrijk geweest voor het huidige stijlvolle imago van de parel. In haar ontwerpen waren parelsieraden eigenlijk onmisbaar. Ook sprak ze de beroemde zin: ’’Every woman should wear ropes and ropes of pearls!’’ Vele vrouwen volgden haar advies, waaronder veel celebs. Zo was Marylin Monroe een fervent pareldraagster, maar ook Madonna, Princess Diana en zelfs Rihanna.

Mooie parelsieraden bij Mesenso.nl
Je hoeft tegenwoordig niet meer naar de juwelier om mooie parelsieraden uit te zoeken. Enige tijd geleden opende online parelwinkel Mesenso.nl namelijk haar digitale deuren. Deze winkel biedt een breed assortiment aan parels in de vorm van kettingen, oorbellen, hangers en nog veel meer. Neem vooral ook een kijkje op de parelarmbanden pagina. Hier vind je zowel zoetwater- als Akoya parelarmbanden in verschillende kleuren. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n prachtige parelarmband:

Pearls are a girl’s best friend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *