Accessoires

Rakhi armbanden: bracelet of love

By  | 

In de webshop Fashion by Fleur kwam ik de Rakhi armbanden tegen, en ik was meteen helemaal weg van deze armbanden en vooral ook het idee erachter. Daarom in dit artikel meer hierover.

Wat is een Rakhi armband?
De Rakhi armbanden zijn ontworpen en bedacht door Jozemiek. De armbanden zijn geïnspireerd op de Raksha zijden armbanden uit het Hindu geloof. Tijdens het traditionele Hindoestaanse Raksha Bhandan feest wordt de familieband en de liefde geëerd en daar hoort het geven van een armband door zussen aan hun broers. De oorspronkelijke Rakhi armbanden zijn gemaakt van rode en goudgekleurde armbanden, maar Jozemiek heeft met deze inspiratie prachtige 100% zijden wikkelarmbanden met bedels gemaakt. Een warme gedachte direct vanuit het hart, een teken van liefde en bescherming. Een prachtig cadeau voor familie of vriendinnen, maar natuurlijk ook voor jezelf.

rakhi header

De collectie Rakhi armbanden

Er komen regelmatig nieuwe collecties uit van de Rakhi armband en inmiddels zijn er maar al 4 collecties met in totaal 32 Rakhi armbanden uitgebracht.

Achter iedere kleur zit een unieke gedachte, het vertelt iets over je persoonlijkheid en dat maakt het extra mooi. De armbanden zijn ook heel leuk om met elkaar te combineren en je kunt ze ook als enkelbandje of zelfs als ketting dragen! Ze zijn voor €12,49 per stuk verkrijgbaar bij Fashion by Fleur.

Hieronder krijg je een indruk van de eerste drie collecties:
wishful-collection-2-300x300
happiness-collection1-300x300 love-collection1-300x300

De laatste nieuwe collectie is de Flow collectie met 8 mooie nieuwe kleuren:

jozemiek-paloma-grey-zacht-grijs-armbandje

Mijn Rakhi armband
Ik ben zelf de trotse eigenaar van de Paloma Grey Rakhi armband uit de Flow collectie, de vierde in de rij hierboven. Paloma Grey is de kleur van vrouwelijke energie. De kleur staat voor emotioneel, gevoelig en mysterieus, maar is ook rustgevend, kalmerend en zuiverend.

De armband wordt geleverd in een leuk paars zakje met een klein boekje van Jozemiek met de uitleg van de armband en de kleuren:

20140309_101208

De armband is aan de zijkanten helemaal afgewerkt met een naad, wat extra stevigheid geeft. Je kunt hem aan elkaar knopen en vervolgens eenvoudig om je arm wikkelen:

20140309_104724

Er hangen 5 verschillende bedeltjes aan, inclusief de herkenbare Jozemiek bedel:

20140309_101406

Ik vind het niet altijd fijn om armbanden te dragen, zeker als ik achter de computer werk en veel aan het typen ben kunnen armbanden in de weg zitten. Maar met deze Rakhi armband voel je bijna niet dat je een armband om hebt! Het is heerlijk zacht materiaal en je kunt hem zo strak maken als je zelf wilt door het knoopje te verplaatsen. Ik vind het echt een hele fijne armband die ik al vaak gedragen heb en nog vaak ga dragen. Een aanrader als cadeau, maar ook voor jezelf!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

51 − = 41