Accessoires

Review: betaalbare Baseus noise cancelling oordopjes

By  | 

Ik ben niet iemand die uitgebreid de tijd kan nemen om te koken. Ik vind het eigenlijk een beetje ‘zonde’ van de tijd. Maar daar heb ik iets op gevonden. Ik luister namelijk podcasts tijdens het koken! Er is alleen één probleem: de herrie van de afzuigkap. Maar daar is een ultieme oplossing voor in de vorm van noise cancelling headphones of oordopjes. Ook heel fijn als ongestoord thuis wilt werken of opmaken met een lekker muziekje op. Maar daar hangt vaak ook een flink prijskaartje aan vast. Nu kwam ik zeer betaalbare oordopjes tegen van het merk Baseus. Maar werken deze goed? Om dat uit te vinden heb ik ze getest!

De voordelen van noise cancelling oordopjes

Noise cancelling oordopjes zorgen ervoor dat alle omgevingsgeluiden gefilterd worden. Op die manier kun je optimaal luisteren naar muziek, podcasts of telefoneren zonder gestoord te worden. En als ze dan ook nog eens draadloos zijn, kun je lekker door het hele huis wandelen zonder gestoord te worden door andere geluiden. Een optimale geluidservaring. Maar natuurlijk kun je ze ook buiten huis gebruiken. Draag ze bijvoorbeeld in de trein of de bus, tijdens het werken op kantoor of sporten in de sportschool.

Het merk Baseus

Er zijn inmiddels verschillende noise cancelling oordopjes op de markt. Denk aan oordopjes van bekende merken zoals Apple, Sony en JBL. Het Chinese merk Baseus is wat dat betreft nog redelijk onbekend, maar zet zich in de markt als ‘premium’ merk met goede en veilige producten. Goede producten hoeven niet noodzakelijk duur te zijn. Naast de noise cancelling oordopjes heeft het merk inmiddels een brede range aan producten uitgebracht: van kabels tot FM transmitters.

Baseus S1 Wireless Bluetooth oordopjes

Mijn oog viel op de Baseus S1 Wireless Bluetooth oordopjes bij GSMpunt.nl.  Deze zijn qua prijs een stuk goedkoper dan de concurrerende merken. Ze zijn in 4 kleuren verkrijgbaar (zwart, wit, grijs en blauw), zodat je zelf de kleur kunt kiezen die je het mooiste vindt. Ik koos zelf voor (donker)grijs omdat niet iedereen die kleur heeft. Verder staat bij het product dat ze in combinatie met de oplaadcase een afspeeltijd hebben van 24 uur en wanneer de oortjes volledig opgeladen zijn kun je tot 5 uur lang luisteren. De oordopjes worden geleverd met drie formaten siliconen kussentjes. Daarnaast beschikken de oordopjes over een ingebouwde microfoon waardoor je ermee kunt bellen. Je kunt de oordopjes met behulp van Bluetooth koppelen aan alle soorten telefoons, van Samsung (dus ook de nieuwste Samsung S22) tot Apple iPhones. Zelf heb ik een Oppo telefoon, dus dat zou ook moeten lukken.

Mijn ervaring met de oordopjes

De Baseus S1 oordopjes zitten netjes verpakt in een stijlvol doosje met daarin ook de oplaadcase, de kussentjes in drie formaten, een oplaadkabeltje en handleiding. De oordopjescase voelt heel kwalitatief heel goed aan en heeft een mooi, strak design. Ik steek de oordopjes in de case en deze begint meteen met opladen. Dat werkt perfect! Vervolgens haal ik ze eruit en probeer ik ze te verbinden met mijn telefoon. Het Bluetooth signaal wordt meteen opgepikt door mijn telefoon en vervolgens kan ik ze connecten. Zodra ik ze in de houder steek, staan ze meteen uit en als ik ze eruit haal dan connecten ze meteen met mijn telefoon. Een kind kan de was doen! Ik vind de oordopjes bovendien heel fijn in mijn oor zitten. Sommige oordopjes vallen er al snel uit, maar deze blijven goed zitten. Ik heb ze natuurlijk even getest bij de afzuigkap tijdens het koken. Ze filteren niet het complete geluid, maar het wordt wel een stuk zachter. En tijdens het luisteren van muziek hoor ik dat het ook echt heel mooi geluid is met een diepe bass.

Als je op zoek bent naar budget oordopjes, dan kan ik deze zeker aanraden. Ze hebben een stijlvol design, zijn heel makkelijk in gebruik en zorgen voor mooi geluid.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 2 =