Accessoires

Waarom zou mijn vriend een das moeten dragen?

By  | 

Eerder maakte ik op Facebook de samenwerking bekend met Das Mijn Das, een bedrijf dat opgericht is door twee ambitieuze mannen, van Ravensberg en van Oeffelen, die de stropdas terug willen brengen in het Nederlandse modebeeld. Ze leveren unieke, elegante dassen die in een beperkte oplage verkrijgbaar zijn. Maar waarom zouden mannen eigenlijk een das moeten dragen? Een vraag die we verder gaan onderzoeken in dit artikel.20141003-koningsdas-in-box

Zelfverzekerdheid uitstralen
Er zijn een heleboel goede redenen voor het dragen van het das. Ten eerste staat het gewoon goed. Een das straalt zelfverzekerdheid uit. Ook geeft het aan dat een man weet hoe het hoort en heeft besloten, in elk geval bij die gelegenheid, om zich daaraan aan te passen. Dat maakt bijvoorbeeld bij een sollicitatie een goede indruk maar ook bij veel andere gelegenheden.man stropdas
Bron: Unfinishedman.com

Zichzelf onderscheiden
De das is een kledingstuk waarmee een man zich kan onderscheiden. Ook is het een kledingstuk dat functioneel gezien geen enkel nut heeft en juist daarom eigenlijk wel wat zegt over een man, zijn stijl, zijn smaak en zijn lef. Een das moet afgestemd worden op het overhemd, maar ook op het pak. Er zijn bepaalde regels, zoals een drukke das op een effen overhemd en omgekeerd (maar regels kunnen natuurlijk overtreden worden). Zeer klassiek is altijd mooi. Gestreepte dassen zijn prachtig omdat ze wel kleurrijk maar toch niet gauw te druk zijn. Als je vriend een das draagt moet hij zorgen dat het geheel overtuigend is, een das bij een slechtzittend pak is shabby. En als hij echt op wil vallen, dan kan hij hem altijd nog op een aparte manier knopen:
Edredge knoop
Bron: Lijstjes.org

De finishing touch
Wel eens een man gezien die liefkozend een zijden das door zijn vingers laat glijden? Dat is pure mannelijke ijdelheid en dat mag. Een mooi pak, een goed gesneden overhemd, het is allemaal belangrijk, maar de das is toch wel de finishing touch en als zodanig onmisbaar. Een man doet dat voor zichzelf. Natuurlijk weet hij wel dat veel vrouwen vallen op een goed geklede man, en dat speelt ook mee in zijn achterhoofd, maar het primaire gevoel is er één van puur, laten we zeggen, genot. Genot over de esthetiek van de das. De gladde zijde, de mooie kleur of kleuren, logisch dat een man dat mooi vindt. En dat moet je een man ook gunnen.

Serieus overkomen
Last but not least, een man komt serieuzer over als hij een das draagt. Toen de president van Amerika ineens zonder das in Berlijn verscheen was het toch even schrikken. Wel leuk misschien… of toch niet? Als een man altijd een das draagt is het ook meteen weer een statement als hij hem een keer niet draagt. En ook dat schept weer mogelijkheden voor de goedgeklede man.

Genoeg redenen dus om een mooie das te kopen voor jouw vriend of man. Houd BeautyAdvies.com bovendien in de gaten, want binnenkort kun je een exclusieve das van Das Mijn Das winnen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *