Accessoires

Wax melts: lekkere geurtjes voor je huis!

By  | 

Ik heb een nieuwe verslaving, en die verslaving heet wax melts. Ik vind het niet alleen belangrijk dat mijn lichaam lekker ruikt, maar ik houd ook van een lekker geurtje in huis. Daarvoor kun je natuurlijk geurkaarsen, geurstokjes en geurolie gebruiken, maar ik heb nu ook de wax melts ontdekt. In dit artikel lees je hier meer over.

Wat zijn wax melts?
Wax melts zijn geurblokjes die gemaakt zijn van sojawas, geurolie en kleurstof. Deze wax melts kun je gebruiken in combinatie met een geurbrander. Als je onderin de geurbrander een theelichtje aanmaakt dan smelt de wax melt binnen 10 minuten en wordt het geurolie. Het is dus eigenlijk een soort geurkaarsje zonder lont en een veilig alternatief voor geurolie, geurkaarsen en wierook. Ze drogen niet in na het smelten en spetteren en blakeren niet.

Hoe werkt het?
Onderstaande foto’s geven je een indruk hoe het werkt met de wax melts:

waxmelt met theelichtje
Haal de wax melt uit de verpakking, leg deze op de geurbrander en steek het theelichtje aan

waxmelt smelt 1
Je ziet vrijwel meteen dat de wax melt gaat smelten

waxmelt smelt 2
Hier is de wax melt bijna gesmolten

waxmelt smelt 3
Binnen 10 minuten is de wax melt helemaal gesmolten en olie geworden

Vervolgens kun je de geurbrander zo lang laten branden als je wilt. De wax melts kunnen tot wel 8 uur aan geur afgeven!

De wax melt verwijderen
Ik vroeg me in het begin wel af hoe ik de wax melt of de olie het beste kan verwijderen uit de geurbrander, want de olie wordt natuurlijk meteen hard wanneer het kaarsje uit is. Als de was nog vloeibaar is kun je deze eenvoudig verwijderen met een keukenpapiertje. Wanneer de was gestold is kun je deze het beste verwijderen door het schoteltje even te verwarmen onder de kraan of door het theelichtje even te laten branden. Vervolgens glijdt de wax zo van het schaaltje af en kun je het weggooien en een nieuwe wax melt plaatsen.

Waar te koop?
Ondertussen zijn waxmelts bij steeds meer winkels te vinden. Zo verkoopt HEMA waxmelts in diverse geuren en ze hebben voor een klein prijsje ook een leuke geurbrander in het aanbod.

Mijn favoriete geuren
Ik had verwacht dat ik helemaal fan zou zijn van de zoete geuren zoals ‘Cupcake’ en ‘Appeltaart’, maar ik vind deze toch net wat te zoet als huisgeur. Maar ik vind juist de fruitige geuren zoals ‘Sunripened Raspberry’ en ‘Very Berry’ heel lekker ruiken, zoetig en fris tegelijk. Er is voor ieder wel wat wils verkrijgbaar als het om geuren gaat.

Ik ben nog lang niet klaar met het testen van de verschillende wax melts, heerlijk om steeds weer een ander lekker geurtje in huis te hebben!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *