Beautynieuws

Kleuren die je laten stralen? Ga af op een goed kleuradvies

By  | 

Natuurlijk vind ook ik het belangrijk om er leuk, representatief en stralend uit te zien. Met make-upjes, kapsels en leuke kleding probeer ik dat te bereiken. Maar… draag ik wel de juiste kleuren om m’n ogen er uit te laten knallen? En maakt m’n nieuwe haarverf me niet bleek? En maakt mijn lippenstift m’n tanden nou witter of geler? Vragen die volgens mij iedereen aan zichzelf stelt, maar er verder weinig mee doet.

IMG_0623 IMG_0624

Kleurenanalyse
Wij wilden er wel wat mee doen en samen met mijn zus ben ik naar Style & Color gegaan voor een kleurenanalyse met make-up advies. Natuurlijk ontzettend leuk maar ook spannend (…straks kan ik niets meer aan wat in m’n kast hangt…”) . Het is met recht een leuk avondje te noemen, want ruim 3 uur zijn we non stop aan de slag gegaan met kleuren, staaltjes, make-up enz.

Bij binnenkomst een warm welkom met koffie of thee en even indrukken opdoen van alles wat er hangt en staat. Alle stalen, kleurenpaletten en make-upjes maken me nieuwsgierig. Hoe pakken we dit aan?

De analyse
Allereerst alle make-up van het gezicht, daglichtlamp aan (we worden er niet charmanter op) en dan om de beurt voor de spiegel met een witte doek rond onze nek. Deze doek voorkomt dat we worden beïnvloed door de kleuren die we dragen en dus kunnen we neutraal kijken. D.m.v. kleurenstaaltjes (lijkend op die je bij de bouwmarkt haalt) bepalen we onze huid-, -haar- en oogkleur. (en vergis je niet, het is lastiger dan je denkt)

IMG_0626 IMG_0622

Het advies
Wanneer we deze basis hebben gelegd gaan we aan de slag met make-up. Wonderlijk wat de juiste kleur met je ogen doet… alsof ze eruit knallen! Wederom ook zelf echt aan het werk. Diny van Style & Color doet 1 oog voor, de andere doen we zelf. Na de make-up gaan we nog eens met kleurenstalen rondom onze nek aan de slag en direct zie je wat wel en niet voor je werkt.

IMG_0638 IMG_0651 IMG_0639 IMG_0654

Alles mag, maar sommige kleuren zijn beter
Het is niet zo dat je bepaalde kleuren niet mag dragen, maar er zijn kleuren die je laten stralen en er zijn kleuren die je huid en ogen dof laten lijken. (gelukkig… veel van wat in m’n kast hangt kan ik dragen en de rest hoeft dus ook niet direct weg…).

IMG_0660

Kleurenpalet
Aan het einde van de avond kan je ook nog een kleurenpalet bestellen à € 85,-. Dit is niet goedkoop, maar het voorkomt iedere mogelijke miskoop in de toekomst.
Er staat in welke kleuren je huid en ogen het mooiste laten uitkomen en in welke tinten je het beste basiskledingstukken kan kopen. Of in welke kleuren je het beste bovenkleding kan kopen. Of welke materiaal qua sieraden en kleur van make-up het mooiste bij jou staat.

IMG_0640 IMG_0659

Al met al een hele leuk avond, maar vooral heel erg nuttig voor nu en in de toekomst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 7 =