Kapsel

Een nieuwe look? Kleur je haar!

By  | 

Ik ben een fervent haarverver. Al sinds een aantal jaren heb ik een flinke hoeveelheid grijze haren (jeetje wat een bekenning zo online). Iedere 4-6 weken, afhankelijk van hoe donker m’n haar is, moet ik minimaal de uitgroei doen. Het liefst kies ik iedere keer een andere kleur. En om gemiddeld elke 5 weken hiervoor naar de kapper te gaan wordt mij te kostbaar, dat herkennen veel dames onder ons denk ik. Maar waar moet je dan op letten als je zelf aan de slag gaat?

haarverven-638x330 beauty.nl
Bron: beauty.nl

Tips
Een hele belangrijke tip is; zorg dat je een kleur kiest die bij je huid past. Besluit of je voor een tijdelijke of permanente kleuring kiest. En verder is het heel handig om de gebruiksaanwijzing goed te lezen (en dan vooral de inwerktijd).

haarverven kruidvat
Bron: Kruidvat

Als je een beetje vaseline rond je haarlijn, nek en oren smeert krijg je eventuele restjes verf makkelijk weggepoetst.

De voorbereiding
Meng de verf goed (zoals omschreven in de gebruiksaanwijzing), zorg dat je een oude blouse/ vest of handdoek hebt om je schouders af te dekken. Zorg dat je een klok of wekker in de buurt hebt. En zet een bakje met kwast klaar (dan gaat het verdelen van de verf iets beter).

Verf time
Ik begin altijd met de uitgroei (ivm het grijs gebeuren natuurlijk). Dat laat ik zo’n 10 minuten tot een kwartier intrekken. Dan verf ik de rest en laat het inwerken tot de totale inwerktijd bereikt is. Zorg dat alle plukken goed bedenkt zijn met verf (liever iets teveel er in dan te weinig).

Wanneer je, net als ik, vaak je haar verft, verf dan niet altijd alles, maar ook af en toe alleen de uitgroei. Zo voorkom je dat je punten niets meer opnemen en alleen maar donkerder worden.

Nabehandelen
Goed uitspoelen en daarna een goede verzorging er in. Je haar lijdt er natuurlijk altijd iets van, dus die verzorging is echt heel belangrijk. Mocht je een donkere (tijdelijke) kleuring hebben gekozen. Gebruik dan oude handdoeken voor het drogen van je haar en bedek je kussen tegen het afgeven.

haargeheimen

Natuurlijk
Heb je een gevoelige huid? Of vind je het belangrijk om met natuurlijke producten te werken, kies dan voor natuurlijke haarverf.

Tot slot
Als je drastisch voor een andere kleur gaat, zoals blonderen, kies dan toch voor een kapper. Wil je nog meer tips en alle kappersgeheimen leren kennen kijk dan op haargeheimen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =