Kapsel

Je gekleurde haar goed verzorgen

By  | 

Wanneer je je haar gekleurd hebt met een spoeling, verf of highlights, dan wil je deze kleur natuurlijk zo lang mogelijk goed houden. Daarom geef ik in dit artikel een aantal do’s en don’ts voor je gekleurde haar, zodat je hier zo lang mogelijk van kunt genieten en niet heel snel je haar weer opnieuw moet (laten) kleuren.

1. Kleur je haar niet net voordat je op een zonvakantie gaat
Ga je binnen een paar weken op vakantie naar de zon en ben je aan het twijfelen of je je haar nog gaat kleuren? Dan zou ik adviseren om hiermee te wachten tot je weer terug bent. Wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen in een zwembad, dan kan het zwembadwater met chloor een effect hebben op je haarkleur, zeker wanneer het net geverfd is. Het kan lichter worden, maar de kleur kan zelfs groen uitslaan. Het zoute water van de zee en de zon is ook schadelijk voor je haar waardoor je haar droger en een stuk lichter kan worden.

2. Bescherm je haar voordat je in de zon gaat
Wanneer je in de zon gaat, is het sowieso belangrijk om je haar goed te beschermen tegen de schadelijke uv-straling. Draag een petje of gebruik een shampoo, conditioner of stylingproduct met uv-bescherming. Er zijn ook speciale sprays verkrijgbaar met uv-bescherming die je nog als extra bescherming en stylingproduct in je haar kunt spuiten.

3. Gebruik een goede shampoo en conditioner met kleurbescherming
Wanneer je je haar wast, zorg er dan voor dat je een shampoo, een conditioner of masker gebruikt met kleurbescherming. Deze producten zijn natuurlijk niet voor niets op de markt en ze zorgen er speciaal voor dat je kleur goed behouden blijft. Ik vind zelf bijvoorbeeld de shampoo, conditioner en het masker van de Guhl Kleurbehoud collectie heel fijn, maar er zijn nog veel meer shampoos en conditioners die speciaal bedoeld zijn voor gekleurd haar, zoals de volgende:

Amika Color Perfection
Amika Color Perfection Shampoo – €11,40 – JohnBeerens.com

Waterclouds color shampoo
Waterclouds Color Shampoo – €8,95 – JohnBeerens.com

waterclouds-color-conditioner
Waterclouds Color Conditioner – €8,95 – JohnBeerens.com

4. Was je haar zo min mogelijk
Ook al heb je een speciale shampoo en conditioner met kleurbescherming, het is niet goed om je haar te vaak te wassen. De kleur zal uiteindelijk toch per wasbeurt iets vervagen en als je je haar iedere dag wast gebeurt dat des te sneller. Als je je haar vaak wast, kan het bovendien sneller droger worden. Wanneer je een of twee keer per week een masker gebruikt, kun je dit voorkomen.

5. Kijk uit met anti-roosshampoo
Kijk heel goed uit wanneer je anti-roosshampoo gebruikt na het kleuren van je haar. Sommige anti-roosshampoos zijn namelijk heel agressief en kunnen je haar zelfs ontkleuren. Dit kan natuurlijk wel handig zijn als je juist zo snel mogelijk van je kleur af wilt of je wilt dat de kleur doffer wordt. Maar er zijn ook speciale kleurbehoudende anti-roosshampoos onwikkeld door bijvoorbeeld Head & Shoulders.

6. Zorg dat je haar niet te droog wordt
Door het kleuren, blonderen, föhnen en het gebruiken van een stijltang kan je haar er wat droger uit komen te zien. Om dit te voorkomen, kun je voor het drogen of stylen een serum of olie gebruiken. Ik gebruik bijvoorbeeld CHI Silk Infusion wat je zowel in nat als droog haar en zelfs voor je huid kunt gebruiken:

Chi serum
CHI Silk Infusion – €2,88 – JohnBeerens.com

Gebruik bovendien een goede borstel om je haar goed door te kammen. Ik heb bijvoorbeeld een fijne borstel van het merk Flip-in Hair.

Als je rekening houdt met bovenstaande tips, weet ik zeker dat je langer kunt genieten van je gekleurde haar!

(Bron omslagfoto: JohnBeerens.nl)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 4