Kapsel

Laat je bruine haar glanzen!

By  | 

Ik vind mijn eigen haarkleur, donkerblond, een hele doffe kleur en daarom laat ik het bruin verven. Maar ook dan wil ik dat mijn haar altijd mooi glanst, want dat ziet er toch veel gezonder uit. Bruin kan er, afhankelijk van het licht, heel verschillend uit zien en als je haar beschadigd is ziet het er meteen doffer, lichter en minder glanzend uit. Ik ben altijd op zoek naar producten die ervoor zorgen dat mijn haar mooi gaat glanzen; in dit artikel een aantal handige tips!

bruin haar

Speciale shampoo voor bruin haar
Er bestaan meerdere shampoos die speciaal geschikt zijn voor bruin haar, maar onlangs heb ik de GUHL Colorshine Bruin producten ontdekt en dat vind ik toch echt wel de fijnste shampoo en conditioner tot nu toe. Hieronder zie je de producten op de foto:

DSC_0494
De GUHL Colorshine Bruin is geschikt voor natuurlijk, gekleurd of gehighlight bruin haar. Een belangrijk ingrediënt van deze shampoo en conditioner is de kukui-noot, afkomstig uit Hawaï. Deze noot is rijk aan bruinpigmenten en zorgt daardoor voor een verdieping van de bruinaccenten. Daarnaast zorgt het voor een intensieve hydratatie, waardoor het haar zacht wordt en heel mooi gaat glanzen. De shampoo en conditioner hebben ook nog eens een hele lekkere, zoete en nootachtige geur. De producten zijn bij diverse drogisten verkrijgbaar met een adviesprijs van €6,40 per stuk. Een aanrader!

Eén keer per week een haarmasker
Naast de speciale shampoo en conditioner voor bruin haar gebruik ik één keer per week een haarmasker om mijn haar extra te verzorgen. Deze gebruik ik dan in plaats van de conditioner. Welk masker voor jouw haar het fijnste is, is afhankelijk van het type haar en de voeding die je op dat moment nodig hebt. Er zijn speciale maskers voor krullen of juist voor steil haar, voor beschadigd haar of juist speciaal voor gekleurd haar. Kijk goed op de verpakking hoe het masker werkt, sommige maskers hoeven maar één minuut in te trekken en andere langer. Voor extra verzorging kun je het masker ook langer laten intrekken dan op de verpakking staat. En er zijn ook heel veel natuurlijke producten die je als masker kunt gebruiken. Denk aan ei, olijfolie of avocado.

haarmasker
Bron afbeelding: youarebeautytastic.wordpress.com

Een haarserum voor extra glans en voeding
Wat ik zelf echt heel fijn vind om mijn haar extra te laten glanzen is het gebruik van een haarserum of olie. Hier heb je slechts een paar druppeltjes van nodig en je merkt direct dat je haar zachter wordt. Ik gebruik een serum altijd op handdoekdroog haar, voordat ik mijn haar ga föhnen. Dit zorgt ook nog eens voor extra bescherming tegen de hitte. Zo is het ook heel belangrijk om een haarserum te gebruiken voordat je een stijltang gebruikt, anders verbrand je je haar! Een voorbeeld van een natuurlijke voedende en hydraterende olie voor je haar is arganolie, waar ik eerder een artikel over schreef.

arganolie
Bron afbeelding: Cookerathome.nl

Genoeg mogelijkheden om jouw bruine haar extra te laten glanzen! Heb jij nog tips? Laat ze achter in een reactie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *