Kapsel

Review: de nieuwe haarproducten van GUHL

By  | 

In een eerder artikel heb je al kunnen lezen dat ik fan ben van de GUHL Kleurbehoud en Langdurig Volume collectie. GUHL heeft weer een aantal nieuwe haarproducten, waaronder het Wonder Repair masker ter aanvulling van de GUHL Kleurbehoud collectie. Daarnaast heeft GUHL de Color Forming Mousse producten vernieuwd. In dit artikel lees je alles over de nieuwe producten, inclusief mijn eigen ervaring!

GUHL Kleurbehoud & Verzorging: Wonder & Repair Masker
Als je je haar gekleurd hebt, wil je deze kleur natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Daarvoor heeft GUHL de speciale Kleurbehoud & Verzorging collectie ontwikkeld, verrijkt met goji-bes extract.

bg_c_kleurbehoud

Deze producten bieden bescherming aan geverfde lokken en zorgen voor optimaal kleurbehoud. Naast de shampoo en de crème-conditioner is de lijn nu uitgebreid met het Wonder Repair Masker. Het haarmasker herstelt gekleurd haar intensief en zorgt ervoor dat de kleur en glans tot wel 12 weken lang behouden blijven. Het masker heeft geen inwerktijd en zorgt voor direct herstel.

Review Wonder & Repair Masker
Ik heb natuurlijk al langer ervaring met de GUHL Kleurbehoud producten en weet hoe fijn ze zijn en hoe lekker ze ruiken. Nu was ik wel heel benieuwd naar deze uitbreiding van de collectie, dus ik heb het masker meteen getest!

20140801_090344

Ik vind het ideaal dat dit masker geen inwerktijd heeft, bij de meeste maskers is dat namelijk wel zo. Je verdeelt dit masker over je haar en je kunt het direct uitspoelen. Het heeft de heerlijke zoetige geur die ik gewend ben van de andere Kleurbehoud producten. Ik voel direct na het aanbrengen al dat mijn haar ontzettend zacht aanvoelt en dat is ook merkbaar na het stylen. Mijn haar glanst mooi, er is geen sprake van kleurverlies en het ziet er gezond uit. Het masker is voor de adviesprijs van €7,99 (180 ml) verkrijgbaar bij diverse drogisten.

GUHL Color Forming Mousse
Naast het nieuwe Kleurbehoud masker heeft GUHL ook de Color Forming Mousse collectie vernieuwd. De Color Forming Mousse zorgt voor een levendige opfrisser voor gekleurd haar of een subtiel ander tintje. De mousse is verkrijgbaar in vijf kleuren, waarvan de kleur ‘Donkerbruin’ (helemaal rechts op onderstaande afbeelding) nieuw is in het assortiment.

bg_c_colorformingmousse

De verbeterde formule van de Color Mousse bevat een Color & Care complex en Aloë Vera, waardoor deze ook gebruikt kunnen worden voor het stylen. Het geeft het haar natuurlijk volume en flexibele hold.
De mousse zorgt voor een lichte, tijdelijke haarkleuring en houdt 1-3 kleurwassingen. Op de verpakkingen zijn de kleurresultaten te zien in combinatie met de basiskleur. De flacon moet voor gebruik goed geschud worden. Vervolgens richt je de flacon naar beneden en verdeel je een handvol schuim over handdoekdroog haar, eventueel met handschoenen. Vervolgens kam je het door en breng je het in model.

Review Color Forming Mousse
Ik had sowieso nog geen ervaring met de Color Forming Mousse en wilde ze een keer testen. Omdat mijn haar op dit moment voor het grootste deel donker is (met highlights) heb ik gekozen voor de Middenbruin (40) variant die links op de foto staat.

20140801_090331

Volgens de achterkant van de flacon zouden de kleurverschillen na gebruik het volgende moeten zijn:

20140804_163817

Nu heb ik reeds middenbruin gekleurd haar, dus ik verwachtte geen hele grote verschillen qua kleur. Normaal gesproken gebruik ik nooit mousse in mijn haar, maar enkel een olie of silk welke ik in mijn handdoekdroge haar aanbreng. De mousse heeft geen hele sterke geur, wat ik een voordeel vind want mijn shampoo en conditioner hebben al een hele lekkere geur die ik wil behouden. Ik vind alleen persoonlijk een mousse niet zo fijn om aan te brengen in het haar, ik had het idee dat ik meer nodig had dan een handvol schuim om mijn hele haar te coveren.

Na het föhnen merkte ik wel dat mijn haar meer volume en een mooie glans had, maar van het kleurverschil merkte ik weinig. Op mijn handen zag ik wel degelijk een bruinige gloed dus het geeft wel degelijk kleur af. Maar dit kan dus ook minder zichtbaar zijn doordat mijn haar al gekleurd is.

Aan het einde van de zomer, wanneer mijn haar een stuk lichter zal zijn, ga ik de Middenblond variant (70) nog testen. De Color Mousse is voor de adviesprijs van €5,58 (75 ml) verkrijgbaar bij diverse drogisten, zoals DeOnlineDrogist.nl.

In ieder geval leuk om deze nieuwe producten te testen en ik blijf een grote fan van de Kleurbehoud producten van GUHL!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *