Kapsel

Review: Remington Sleek & Curl stijltang

By  | 

Zoals ik een paar weken geleden al schreef heb de Remington Sleek & Curl besteld. Nou… ik heb ‘m uitgeprobeerd! Wat een geweldig apparaat!

remington-sleekencurl-stijltang-s6500 (1)

Hoe begin ik?
Je kan er heel veel verschillende kapsels mee maken, allen vergt het wel wat oefening als je geen kapper bent. Het stijlen ging direct heel gemakkelijk. In krullen creëren heb ik weinig ervaring. En dus heb ik de bijgevoegde DVD ik na een eerste dappere poging toch maar een bekeken (eigenwijs genoeg dacht ik dat ik het zo wel kon…). Dat is wel een aanrader. Hij staat vol met leuke looks en hele duidelijke uitleg hoe je deze looks kan maken.

kapsels

Tips
Tip (die ik ook van de dvd heb gehaald) is dat je je haar echt ik vlakken moet verdelen. Dat maakt het krullen een stuk makkelijker. Nog een andere tip; bescherm je haar met een heat protection spray. De “Hot Liss spray” van L’Oréal Paris Studio Line beschermt als 1 van de weinige sprays tot 230oC. Na het stijlen, blijft je haar zeker een dag of 3 echt mooi stijl, of je je haren nu los laat of vast doet.

IMG_1179 IMG_1215 IMG_1221 IMG_1245 IMG_1262

Pluspunten
Een paar praktische voordelen zijn dat je zelf de temperatuur kan instellen tussen 150 en 230 graden. Dus afhankelijk van de dikte van je haar, kies je de warmte die je nodig hebt. De snoer is roterend, dus bij het krullen van je haar kom je niet in de knoop met de snoer. De tang wordt erg snel heet en je kan de knoppen vergrendelen zodat je niet tijdens het stylen per ongeluk de warmte aanpast.

Minpunt
Er is wel een nadeel wat ik ook “moet” melden. Het apparaat wordt ook aan de zijkanten en buitenkant vrij warm (zeker bij 210- 230 graden). Tijdens het krullen, ik ben niet zo ervaren, schoot de tang iets onhandig door een pluk haar waarbij de zijkant m’n voorhoofd raakte. Nu heb ik dus een flinke brandwond midden op m’n hoofd… Dat trekt wel weer weg, maar het is vervelend (en ziet er niet uit). Maar dat is dan ook wel het enige nadeel. Verder… Me Like…

Conclusie
Krullen, slag, stijl, opsteken… ‘t lukt!!!! Het apparaat is makkelijk in gebruik, het is niet al te zwaar, er is goed over veiligheid nagedacht. Met een prijs van € 45,95 vind ik ‘m z’n geld waard.
Wil jij geen krullen, of vind je ‘m te duur? Vergelijk dan welke stijltang het beste bij jouw wensen past.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *