Kapsel

Voorj(h)aar

By  | 

Het weer lijkt met de week beter te worden en dat zorgt voor lentekriebels! (in ieder geval bij mij). Zomergaderobe opschonen, aanvullen, trends zoeken enz. Zo ook haartrends. En dat maakt mij nieuwsgierig… hoe moeten we ons haar dragen dit voorjaar?

2020 = verandering
2020 staat in het teken van haarveranderingen. Droom jij altijd al van een compleet andere look, dan is dit voorjaar hèt moment om dit te doen. Extreem kort, andere kleur, of heel ander model. Dit jaar kan en mag het.

Nieuwe trends
Zo is een hele korte bob is weer terug van weggeweest. Laat je bob tot net aan je jukbeenderen knippen en maak ‘m stijl, of draag ‘m juist met je natuurlijk (daar is ie weer..) golvend haar. Geïnspireerd op de jaren ’20 en toch met een moderne stoere twist.

Ook mogen we lekker naturel de straat op. Het scheelt veel tijd en iedereen ziet er anders uit. Niet gestyled, geföhnd of gekruld, maar net hoe jouw haar valt. Maak gebruik van je eigen haarstructuur en laat jouw natuurlijke look stralen.

Een andere nieuwe trend (niet mijn favoriet…) is de “high-top fade”. Weet je nog… Grace Jones? Dit moet je echt durven en het moet bij je gezichtsvorm passen. Ga naar een goede kapper voor tips en advies voor dit kapsel.

youtube com
Bron: Youtube

costume dk
Bron: Costume

pinterest 2 pinterest
Bron: Pinterest

Bestaande trends…maar dan net even anders
Er zijn natuurlijk ook bestaande trends die we nog steeds allemaal willen en mogen dragen, maar dan nèt weer even anders.

De lange bob zagen we eerder al, maar dit voorjaar mag je deze bob nog gladder maken en stylen. Zo kan je er bijvoorbeeld een mooie slag in maken. Zorg voor de juiste producten waardoor het mooi glanst.

Ook houden we de pony! Maar nu niet meer alleen met steil haar, ook met krullen wordt de pony een trend. Ook hier wordt je eigen natuurlijke haarstructuur weer leidend, het mag allemaal. Laat je pony echt tot op je wenkbrauwen knippen, dit betekent wel regelmatig bijpunten.

En heb jij prachtig lang haar? Laat dit dan zo (je hebt er ongetwijfeld lang genoeg voor gespaard), maar laat er mooie lange lagen in knippen. Het geeft mooi volume aan je haar, zonder dat je er al te veel aan hoeft te doen (en je dus weer die natuurlijke look kan dragen).

nellavita nl
Bron: NellaVita

hands for hair nl
Bron: Hands for Hair


Bron: Grazia

Kleurrijk
En naast alle verschillende vormen is er ook heel veel aan de gang qua kleur. Kies voor een koper/bruintint, platinum blond of een caramelachtige kleur door high-en/of lowlights. Maar ook roze, paars, blauw of pasteltinten zijn veel te zien. Liever is donkerder? Kies dan voor blauwzwart dan ben je er helemaal klaar voor dit voorjaar.

wiewathaar nl wiewathaar nl 2
Bron: wie wat haar

Kortom… er mag eigenlijk heel veel dit voorjaar, als het maar niet te gestyled is!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 1 =