Kleding

5 tips voor het vinden van een fijne jas

By  | 

Met het gure en natte weer is het zeker geen overbodige luxe om een goede winterjas te hebben die warm en regenbestendig is. Maar hoe vind je nu zo’n fijne jas die ook nog eens mooi en niet al te duur is? In dit artikel geef ik je daarom een aantal handige tips om de zoektocht naar een fijne jas te laten slagen.

1. Kies voor een winterjas of ‘tussenjas’
Bedenk goed wat voor soort jas je nodig hebt. De winter is natuurlijk al voor een groot deel voorbij, maar dat betekent niet dat het niet meer koud kan worden. En je kunt nu ook alvast een goede winterjas kopen waar je volgend jaar nog mee vooruit komt. Wanneer je vaak buiten loopt of fietst, is het geen overbodige luxe om een gewatteerde, regenbestendige winterjas te hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Reset jassen. Daar vind je sowieso een paar jassen tussen die tegen weer en wind kunnen. Wanneer we straks richting de lente gaan is het fijn om een ‘tussenjas’ te hebben. Een dunnere jas die ideaal is voor de zachtere weersomstandigheden.

2. Kijk naar het materiaal
Als je echt op zoek bent naar een warme jas, dan is het goed om naar het materiaal te kijken. Over het algemeen geldt: hoe meer wol in de vulling van de jas, hoe warmer. Een echte warme jas heeft minimaal 60-70% wol. Vaak wordt de rest aangevuld met acryl. En kijk ook naar het materiaal als het gaat om de waterdichtheid. Polyester of nylon is vaak waterafstotend. Of het staat apart vermeld wat voor waterafstotend materiaal is gebruikt.

3. Check de sale!
De uitverkoop is in januari al begonnen, maar er zijn nu nog diverse jassen in de sale te krijgen. Wacht niet te lang om een nieuwe winterjas te kopen, want voor je het weet hangt de zomercollectie alweer in de winkel. En het kan je zomaar vele euro’s schelen als je in de sale een jas koopt.

4. Match je jas bij kleuren die je vaak draagt
Ik vind het wel belangrijk dat kleuren goed bij elkaar matchen. Je mag wel een beetje durven, maar het moet geen pijn doen aan je ogen (al val je dan wel lekker op). Een felgele of een zilveren jas past bijvoorbeeld niet bij alle kleuren. Kijk daarom goed naar je garderobe en match de kleur van je jas daarbij. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hele neutrale kleur zoals wit, bruin of zwart. Dat past bijna wel bij iedere garderobe. Je kunt deze neutrale jas ook best combineren met drukkere printjes zoals je kunt vinden in de collectie Cambio broeken.

5. Kies het juiste model
Je wilt natuurlijk wel dat je kunt shinen in je nieuwe jas. Kijk daarom ook goed welk model goed bij je past. Er zijn bijvoorbeeld hele lange jassen verkrijgbaar, maar als je zelf niet zo lang bent, lijk je nog kleiner. Als je rondingen hebt, dan kan een overslagmodel jou heel goed staan. En als je een eventueel buikje hebt, dan is een recht model of een A-lijn een aanrader. Probeer verschillende modellen en je ziet direct wat jou het mooiste staat.

Met behulp van bovenstaande tips kun jij zeker een fijne jas vinden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *