Accessoires

Check, check: de vakantie checklist!

By  | 

Ik ben er zelf echt super goed in, checklijstjes maken. Het hele jaar door heb ik overal lijstjes van om niets te vergeten, maar zodra de vakantie er aan komt wordt het echt één groot checklist festijn! En laten we eerlijk zijn, wie maakt er geen checklist voor de vakantie? In dit artikel een aantal tips om toe te voegen aan jouw vakantie checklist!

1. Een veilige en comfortabele reis
Het ultieme doel van vakantievieren is natuurlijk relaxen, mooie dingen zien en bijzondere dingen beleven met lekker weer. Maar, dan zal je als hoger doel toch wel “zonder problemen op de eindbestemming arriveren” hebben.

Driekwart van de Nederlandse bevolking heeft wel eens last van reisziekte (ja ik ook…). Er zijn veel soorten reistabletten, de ene smaakt vies en is met name voor kinderen moeilijk om in te nemen, de andere moet langdurig van te voren ingenomen worden voordat deze werkt, of geeft een reistablet nogal wat bijwerkingen zoals bijvoorbeeld druk. Ik gebruik zelf vaak de pleister Scopoderm, verkrijgbaar via de huisarts op recept. Maar ook hierbij inderdaad veel bijwerkingen en ca. 6 uur voor de reis al opplakken. Daarom is er nu Suprimal®.

Suprimal-pac-open

Suprimal® kent deze bijwerkingen niet en wordt niet voor niets de veiligste reistablet genoemd. De werkzame stof Meclozine H.C.L. zit namelijk ook in het medicijn dat gegeven wordt voor zwangerschapsmisselijkheid.

Dus nr. 1 op je checklist:
Suprimal® is een geneesmiddel; 10 tabletten; Consumentenadviesprijs: € 3,65

2. Een ongeluk zit in een klein hoekje
Dat geldt voor thuis, maar zeker voor de vakantie (ja ik spreek uit ervaring). Dus standaard in de toilettas: Nestosyl Classic Cremé. Deze crème werkt bij plaatselijk pijn en jeuk verlichtend. De crème heeft een dekkende, verkoelende en zwak samentrekkende werking.

Dus nr. 2 op je checklist:
Nestosyl Crème is een geneesmiddel, consumentenadviesprijs 15gr. € 5,25

3050 Nestosyl_zalf_DUO_15g_DSC1481_CMYK

3. Om hoofdpijn van te krijgen
Zodra de zon zich een beetje laat zien zijn wij allemaal buiten. Vaak drinken we niet voldoende of zitten we te lang onbeschermd in de zon met als gevolgen…uitdroging en hoofdpijn. Natuurlijk moet je gewoon goed blijven drinken, maar soms wil je ook de hoofdpijn die er al is direct laten verdwijnen. DARO hoofdpijnpoeders én Sanalgin bevatten 3 werkzame stoffen; Paracetamol, Propyfenazon en Coffeïne. Deze pijnstillers werken binnen een half uur na inname en het effect houdt 3 tot 6 uur aan.

Dus nr. 3 op je checklist:
-DARO Hoofdpijnpoeders 20 sachets is een geneesmiddel, Consumentenadviesprijs: € 3,95
-Sanalgin 10 tabletten is een geneesmiddel, Consumentenadviesprijs: € 1,75

Sanalgin-pac-open3000 Daro_Hoofdpijnpoeder_doosRecht_lowres

4. Hygiënisch vakantie vieren
Niet elk land is qua hygiëne op hetzelfde niveau als Nederland, so be prepared! Bijvoorbeeld met Glycerona Hygiënische handgel kun je waar je ook bent je handen desinfecteren en reinigen zonder water. Handig voor zowel onderweg als op vakantie. Daarnaast kan je met de DARO Zoutoplossing capsules wondjes hygiënisch reinigen. De zoutoplossing zitten verpakt in handige capsules zodat het steriel en hygiënisch is.

Dus nr. 4 op je checklist:
-Glycerona hygiënische handgel; Consumentenadviesprijs: € 3,00
-DARO Zoutoplossing 10 ampullen is een Medisch Hulpmiddel; Consumentenadviesprijs: € 4,25

glycerona 3160 Daro_Zoutoplossing_10st_doosSchuinR_lowres

5. Huidverzorging in- en na een zonnebad
Dat je je huid moet beschermen als je de zon in gaat weten we natuurlijk allemaal, maar hoe vaak gebeurt het dat je vergeet je neus of oren in te smeren? (Of misschien de kaal wordende heren die hun hoofd vergeten in te smeren)

Dr. E.J. Swaab High Sun Protection stick is klein en compact en past in iedere broekzak of tas, dus ideaal om mee te nemen en de gevoelige huid extra te beschermen met SPF 50!
384013 DrSwaab_Lippenbalsem_HighSunProtection_tube_lowres

Maar natuurlijk moet je je huid ook verzorgen als je net uit een zonnebad komt. Door de zon kan je huid wat uitdrogen, behandel de huid daarom na een zonnebad met Bio-Oil gespecialiseerde huidolie voor o.a. een uitgedroogde huid.
Bio Oil groepsfoto 3 varianten

Wil je de verbrandde huid extra behandelen? Gebruik dan de Nestosyl 3 in 1 Wondgel. Deze wondgel is een parabeenvrije, hydrocolloïde gel die geschikt is voor de verzorging van bijvoorbeeld een verbrandde huid. De Nestosyl 3 in 1 wondgel verkoelt en verlicht de pijn, versnelt de wondgenezing en helpt infecties te voorkomen.

3879 Nestosyl_3in1_Wondgel_Duo

Dus op nr. 5 voor je checklist:
-Dr. E.J. Swaab High Sun Protection Stick 8 gr.; Consumentenadviesprijs: € 8,63
-Bio-Oil 60ml; Consumentenadviesprijs: € 12,15
-Nestosyl 3 in 1 Wondgel 75 gr. Is een medisch hulpmiddel; Consumentenadviesprijs: € 9,99 

6. No Sweats!
Loopt de vakantie iets anders dan gepland? En gebeuren er dingen die je niet had verwacht? No Sweats met de THERME 5-dagen behandelspray. De unieke formule pakt de bacteriën die de transpiratiegeur veroorzaken diepwerkend en langdurig aan. De formule houdt de okselhuid, afhankelijk van het huidtype, tot en met 5 dagen droog (!!!) en fris! Zo hoeft het zweet je niet uit te breken, welke situatie je ook tegenkomt!

Dus op nr. 6 op je checklist staat:
THERME 5-dagen behandelspray; Consumentenadviesprijs € 16,22
61423-Therme-AT-5-Dagen-Behandelspray

7, Last but not least
Het belangrijkste punt voor je checklist: vergeet niet te genieten van je welverdiende vakantie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *