Kleding

De voorjaarskleuren van 2014

By  | 

Hoewel we natuurlijk nog midden in de winter zitten willen wij dames maar al te graag aan het voorjaar denken. Of nog liever aan de zomer! En dan natuurlijk aan slenteren door leuke steden en over heerlijk zonnige boulevards met je nieuwe zomeroutfit. Dus ik moet m’n kast gaan opruimen/ updaten…. Maar ja… wat moeten we dan hebben voor de zomer? Afgelopen week zag je al dat zwart deze zomer gedragen mag worden, maar dat is niet de enige kleur

Kleurrijk, matchen en combineren
Dat zijn de kernwoorden voor de zomer. Deze winter zien we nog veel warme tinten en pastel tinten. De komende zonnige maanden gaan we veel kanariegeel zien, evenals zeegroen, oranje, rood, fluorescerend roze enz. De basis is veelal zwart, wit of bruin en dat gaan we dan opfleuren met een knalkleur. (ik houd ervan!)

Radiant Orchid: kleur van het jaar
Het internationale kleureninsituut Pantone benoemt ieder jaar één kleur tot kleur van het jaar en deze kleur zie je ook in het voorjaar veel terug op het gebied van fashion. Dit jaar is het de kleur ‘Radiant Orchid’ een ontzettende bijzondere kleur als je het mij vraagt!

radiant orchid

Broeken
Ook in broeken zien we een verschuiving van kleuren. In tegenstelling tot de vele kleuren broeken afgelopen zomer “moet” je dit jaar een paar goede zwarte of blauwe spijkerbroeken hebben.

Mix en match
Verder wordt het laagjes, vestjes, jasjes enz. De kleding is of helemaal aansluitend of juist ontzettend “oversized”. En dan mijn favoriet… De accessoires gaan we weer helemaal matchen qua kleur en print aan de kleding (tja, dat blijft mijn ding… ik heb niet voor niets een horloge met wisselsysteem…).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *