Kleding

Doortje Vintage: hip, betaalbaar & duurzaam

By  | 

Bij de term ‘vintage’ denken sommige mensen misschien aan ouderwetse versleten kleding, maar niets is minder waar, vintage is helemaal hip! En dat bewijst Doortje Vintage, een winkel en webshop met hele leuke, betaalbare en duurzame vintage kleding en accessoires.

logo

Wat is vintage?
Bij de term vintage wordt vaak alleen aan tweedehands artikelen gedacht, maar dat hoeft niet eens zo te zijn. Vintage staat eigenlijk voor artikelen, tweedehands of ‘never used’ (deadstock), geproduceerd in de jaren ’50, ’60, ’70, ’80 en begin jaren ’90. Tegenwoordig worden natuurlijk ook veel kledingstukken gemaakt die lijken op de kleding van vroeger, maar dat is eigenlijk officieel geen vintage, maar een ‘vintage look’.

Vintage = kwaliteit
Vroeger werden de beste materialen en technieken gebruikt voor het produceren van kleding. Men moest vaak ook heel lang doen met dezelfde kleding, dus daarom moest het wel van goede kwaliteit zijn. Dat is de reden dat veel tweedehands vintage kleding er nu nog steeds goed uitziet en lang mooi blijft. Natuurlijk kan er sprake zijn van gebruikssporen, en daarom wordt bij Doortje Vintage de kwaliteit aangegeven met een aantal sterren, van matig (*) tot en met zeer goed (****) en het label never used.

Doortje Vintage
Nu wordt het natuurlijk tijd om meer te vertellen over Doortje Vintage. Dit bedrijf is in 2006 opgericht door de zussen Angela, Diana en Elisa Jansen. De naam Doortje komt van hun oma Theodora Koppens Jansen, ofwel Doortje. De zussen hebben alle drie een achtergrond in fashion en een grote passie voor vintage. En deze passie kunnen ze natuurlijk helemaal kwijt in hun webshop en later ook de winkel aan de Smalle Haven in Eindhoven. Hieronder zie je een aantal foto’s van deze winkel:

shop-eindhoven1

shop-eindhoven-2

store_ by wouter walmink4

winkel-2

De collectie
De collectie van Doortje Vintage bestaat uit vintage kleding en accessoires voor zowel dames als heren uit de jaren ’50, ’60, ’70, ’80, ’90. Denk aan unieke jurken, bolero’s, broeken en sportkleding, maar ook schoenen, tassen en sieraden. De kleding wordt over de hele wereld zorgvuldig geselecteerd en ingekocht en helemaal op maat gemaakt voor een prachtig silhouette, een vleugje Doortje!

Een impressie
Om je een idee te geven van de collectie van Doortje Vintage zie je hieronder een aantal foto’s van geselecteerde items:

7_125_71
Kort gebloemde vintage 90’s jumpsuit – €34,90

4_256_183
Blauwe vintage 80’s partydress – €39,90

6_204_254 4_254_333 (1)
Zijden Dino Valiano 80’s jurkje – €24,90

7_135_321
Vintage 80’s bolero met groene pailletjes – €24,50

63_8_12
Kleurrijke leren vintage 80’s pumps – €32,50

33_12_156
Vintage 80’s oorbellen – €5,90

31_14_154 29_9_47
BALLY of Switzerland leren schouder- en enveloptas – Sold

Maar dit is natuurlijk slechts een klein deel van de grote collectie. Kijk op Doortje-vintage.com voor de volledige en actuele collectie of breng een bezoek aan de winkel aan de Smalle Haven in Eindhoven. Hier zijn alle online items aanwezig, zodat je ze op je gemak kunt passen.

Ode to all activists
Wanneer je vintage kleding koopt, draag je sowieso al een steentje bij aan een goed milieu door het recyclen van kleding in plaats van het kopen van nieuwe geproduceerde kleding. Vintage kan eigenlijk duurzame mode genoemd worden, en om daar nog meer aandacht aan te besteden heeft Doortje Vintage haar krachten gebundeld met de Amsterdam Fashion Week. Onder de naam ‘Ode to all activists’ hebben ze eco shirts ontwikkeld met 5 quotes over vijf elementen voor duurzame mode:

poster_3

Hieronder een voorbeeld van een eco shirt uit de ‘Ode to all activists’ collectie:

2_241_13
Ode to all activists design 2 – €30,-

Genoeg redenen om snel even een kijkje te nemen in de webshop of in de winkel van Doortje Vintage in Eindhoven!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

56 − = 51