Kleding

Modetrends: ga voor printjes!

By  | 

Waar ik vroeger nog vrij voorzichtig was met het dragen of combineren van kleding met drukke prints, tegenwoordig kan het allemaal en vind ik het superleuk! Niets is te gek en alles kan ook met elkaar gecombineerd worden. In dit artikel bespreek ik een aantal verschillende prints en tips voor het combineren van prints.

Dierenprints
Ik denk dat deze prints toch wel op nummer één staan bij mij: de dierenprints. Ze zijn ook echt niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Denk bijvoorbeeld aan de bekende panterprint. Deze zie je tegenwoordig in alle soorten kleding terugkomen, van broeken en truien tot panty’s. Het is leuk om de bruin met zwarte panterprint te combineren met felle kleuren. En er zijn ook felgekleurde panterprints verkrijgbaar zoals met rood of geel. Maar de panterprint is natuurlijk niet de enige dierenprint die je ziet. Denk ook aan zebraprint, slangenprint of zelfs giraffeprint.

Ruitenprints
Is kleding met ruitenprint ouderwets? Zeker niet! Het gaat er juist ook om hoe je deze klassieke print combineert. Draag het bijvoorbeeld in combinatie met een leren jack of leren laarzen voor een stoere look. En als je extra gewaagd wilt gaan, combineer dan een dierenprint met een ruitenprint. Als je de prints in dezelfde kleur combineert, zorgt het toch nog voor een geheel. Gewoon doen! De ruitenprint is, net zoals de dierenprint, ook heel leuk om te combineren met felle kleuren. Of ga voor iets meer integer met een combinatie met de kleur camel.

Polka dots
Nog een klassieke print is de polka dots print ofwel bolletjes! Aan het einde van de 18e eeuw werd dit veel gedragen en daarom zorgt deze print nu ook nog voor een vintage effect. Kenmerkend voor de print zijn de bolletjes op een egaal gekleurde achtergrond. Denk aan witte bolletjes op een zwarte, donkerblauwe of rode achtergrond. Dit is ook vaak te zien bij retro jurken. Tegenwoordig zijn alle mogelijke kleurcombinaties verkrijgbaar als het gaat om polka dots. Ga voor een moderne retro look met deze leuke print!

Camouflageprint
Ik weet nog dat er een periode is geweest dat ik als tiener helemaal gek was op de camouflageprint. Een stoere baggy broek met deze print vond ik helemaal tof. Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel minder fan ben van deze print. Maar dat neemt niet weg dat het uit de mode is. Juist met deze print zul je jezelf onderscheiden. En durf deze print ook gerust te combineren met leer of met felle kleuren. Lekker stoer!

Bloemenprints
Met deze print heb ik zeker meerdere kledingstukken in mijn kast hangen, bloemenprints! Ik houd ervan omdat het zo lekker kleurrijk is. Een bloemenprint kan wel heel snel heel druk worden, dus ik combineer een broek met een bloemenprint al gauw met een effen shirtje.

Kledingprints combineren
Zoals ik eerder al heb gezegd is niets te gek als het gaat om het combineren van prints. Maar het moet wel bij je passen. Hoe meer prints, hoe heftiger het oogt. Je kunt rust brengen door bijvoorbeeld schoenen, tassen of accessoires zonder print te dragen. Of combineer de prints met zwart of aardetinten. Merken zoals Kyro & Ko en 10 Days hebben een collectie met zowel prints als basics die heel goed met elkaar te combineren zijn. Test het vooral uit en kijk wat goed bij elkaar past!

Verder zou ik vooral zeggen, heb lef en draag de prints die jij leuk vindt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *