Kleding

Stylight: online fashion liken en delen

By  | 

Stylight is een wereldwijde online fashion community met een database van 500.000 fashion artikelen van meer dan 4000 merken uit meer dan 100 online fashion shops. Ik heb me aangemeld en eens gekeken wat je allemaal kunt doen binnen deze website.

Hoe werkt Stylight?
Voordat je aan de slag kunt gaan met Stylight, moet je je registreren met een gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens krijg je een aantal fashion items te zien, waarvan je er minimaal 5 moet ‘hearten’ ofwel liken, daarna moet je minimaal 5 mensen volgen en daarna kun je echt aan de slag.

Op de timeline van Stylight zie je de activiteiten van de personen die je volgt, zoals de moodboards die zij gemaakt hebben en de hearted items. Je kunt ook je profiel aanvullen met een profielfoto en een omschrijving. Je kunt daarnaast zelf moodboards maken door daar je hearted items aan toe te voegen. Hieronder zie je een voorbeeld van een board welke ik gemaakt heb:

stylight mood board

Voorbeeld van mijn ‘moodboard’ op Stylight.nl

Aan zo’n board kun je niet alleen tekst, maar ook foto’s, video’s en muziek toevoegen. Je kunt inzoomen op ieder fashion item en je ziet dan meer informatie zoals de prijs en waar het verkrijgbaar is.

Mijn conclusie
Stylight is een leuke online fashion community om inspiratie op te doen op het gebied van mode. Ik ga hem zeker bookmarken, maar ik denk op dit moment niet dat ik dit heel vaak zal gaan gebruiken. Ik gebruik nu vooral Pinterest, Polyvore en Etsy.com en ik zie nog geen grote voordelen van Stylight ten opzichte van deze community’s. Stylight lijkt wat betreft het maken van boards en het bekijken van producten erg veel op Polyvore en heeft ook veel weg van Pinterest. Niet heel origineel wat dat betreft dus al is het natuurlijk altijd leuk om op meerdere sites rond te neuzen.

Wat vinden jullie ervan? Laat het weten in een reactie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *