Make-up

CC cream: de opvolger van BB cream

By  | 

Vorige week zag ik voorbij komen dat er een opvolger van BB cream op de markt is, CC cream. Nu vinden ze tegenwoordig natuurlijk heel veel uit om het maar te kunnen verkopen, maar ik wilde er toch meer over weten. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan op internet en bij de plaatselijke Etos.

Wat is CC cream?
De afkorting CC staat voor ‘Color Control’. Er wordt gezegd dat het een verbeterde versie is van de BB cream, maar naar mijn mening geeft het toch een heel ander effect. Het is een foundation die de kleur van je huid ophaalt of juist vermindert.

De voordelen van CC cream
CC cream haalt, afhankelijk van de variant die je gebruikt, de doffe kleur van je huid op of vermindert de roodheid van je huid. Ze bevatten bovendien een hydraterend complex, toegevoegde vitamines en SPF 12.

De soorten CC creams
Er zijn op dit moment nog maar een paar merken die een CC cream hebben uitgebracht. Ik ben tot nu toe alleen de CC cream van L’Oreal tegengekomen in de winkel, maar er schijnt ook een versie te zijn van Clinique en Chanel. Sommige zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar ik denk dat vele merken snel zullen volgen met een eigen versie van de CC cream.

L’Oreal CC creams
In het make-up schap van de Etos kwam ik de CC creams van L’Oreal tegen genaamd ‘L’Oreal Paris Nude Magique CC cream – Colour correcting beautifier’. Er zijn tot nu toe twee soorten verkrijgbaar in Nederland, de ‘anti-fatigue’- versie en de ‘anti-redness’ versie. De eerste variant heeft een lichte kleur, maar verandert direct op je huid in een abrikoosachtige kleur. De ‘anti-redness’ versie heeft raar genoeg een groene kleur, maar deze kleur verandert op magische wijze op je huid in een lichtbruine teint.

CC cream l'oreal

CC creams testen
Ik ga zelf de ‘anti-fatigue’ CC cream van L’Oreal testen welke de doffe huid op zou moeten halen. Mijn moeder gaat de ‘anti-redness’ versie uitproberen. Hier zullen later nog aparte artikelen over verschijnen op Beautyadvies.com. Mocht jij nog een CC cream van een ander merk getest hebben of heb jij je eigen ervaringen met de crèmes van L’Oreal, laat het gerust weten in de reacties!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *