Make-up

De wereld van BB Creams

By  | 

skin79Je ontkomt er tegenwoordig echt niet meer aan in de winkels, BB Creams. Maar wist je dat de BB Creams die bij de drogist verkocht worden heel anders zijn dan de originele Aziatische BB Creams? Hoe dat precies zit zal ik in dit artikel uitleggen, inclusief een review van een hele fijne BB Cream van BB Cream Shop.

Wat is BB Cream?
Zoals je misschien al weet staat de afkorting BB voor Beblesh Balm. BB Cream is ontwikkeld in Duitsland en werd oorspronkelijk vooral gebruikt door patiënten die een laseroperatie hadden ondergaan. De BB Cream heeft namelijk een kalmerend, beschermend en camouflerend effect op de huid. Binnen no-time werd de crème ook ontdekt door Koreaanse beroemdheden en zij zijn de BB Cream verder gaan ontwikkelen.   

Voor ieder huidtype
De originele Aziatische BB Cream is zeer zacht, waardoor het geschikt is voor iedere huidtype, zelfs voor de zeer gevoelige huid. BB Cream kan bovendien ook diverse huidproblemen verhelpen en zelfs genezen zoals acne, littekens en pigmentvlekken.

Het whitening effect
Het is niet zo dat de Aziatische BB Creams alleen geschikt zijn voor een Aziatische huid. Vaak denken mensen dat de huid veel witter wordt door de whitening bestanddelen, ook wel Arbutin genoemd, die de BB Creams bevatten. Maar het percentage Arbutin dat BB Creams bevat is zo klein dat het juist effectief is om littekens en pigmentvlekken te verhelpen en de huid te egaliseren. Er zijn wel speciale producten verkrijgbaar om de huid witter te krijgen, maar dat zijn niet de BB Creams.

De SPF Factor
De Aziatische BB Creams hebben een SPF Factor, welke je huid beschermt tegen de schadelijke UV-straling. Dit zorgt er tevens voor dat het belangrijk is om een niet al te dikke laag aan te brengen, anders ontstaat een grijze waas die je ook krijgt wanneer je te veel zonnebrand aanbrengt op je lichaam. Eén druppeltje op je voorhoofd en op beide wangen is voldoende om je complete gezicht in te smeren en je huid goed te beschermen.

Het verschil tussen Aziatische BB Creams en Westerse BB Creams
Maar wat is nu exact het verschil tussen deze Aziatische BB Creams en de Westerse BB Creams die je veelal bij de drogist tegenkomt? Dit heeft vooral te maken met de ingredienten van de BB Creams. De Westerse BB Creams zijn voornamelijk getinte dagcrèmes die zeker wel verzorgend zijn voor je huid, maar het aantal verzorgend ingrediënten vertaalt zich als het ware naar de prijs.

De Aziatische BB Creams zijn er veel meer op gericht om de huid ook echt te genezen, ze trekken beter in de huid en zijn daardoor vaak een stuk dekkender. Ik heb dit zelf ervaren doordat ik beide soorten BB Creams getest heb. De prijs van de Aziatische BB Creams ligt doorgaans een stuk hoger, maar dan heb je ook een crème met de juiste ingrediënten om je huid te verzorgen, egaliseren en te dekken.

Review: Skin79 Hot Pink Super Plus BB Cream
Ik heb heel veel soorten BB Creams getest uit de collectie van BB Cream Shop en uiteindelijk vond ik voor mijn huid de Skin79 Hot Pink Super Plus Beblesh Balm het fijnste qua kleur en qua substantie.

De Skin 79 Hot Pink Super Plus Beblesh Balm zit in een opvallend roze flesje met een handig pompje. Hieronder zie je het flesje en de tekst op de achterkant.

Skin 79 BB Cream

BB Cream ingredients

Deze BB Cream van Skin79 is de bestseller van dit merk, er zijn al meer dan twee miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. De creme heeft een drievoudige functie:

  • Whitening voor het egaliseren van de huid
  • Het verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • SPF 25 voor bescherming tegen UV-straling

De BB Cream maakt make-up zoals foundation en moisturizer overbodig en camoufleert en draagt bij aan het herstel van sproeten, acne, littekens en vlekjes. Ik gebruik de creme al een tijdje en ben er helemaal fan van. Het smeert goed uit en valt lekker licht in je huid. Je ‘voelt’ eigenlijk niet eens dat je een crème op hebt, wat je vaak met een dikkere foundation wel hebt. Het blijft ook de hele dag goed zitten, zodat je je make-up niet hoeft bij te werken. Hieronder zie je een foto van de substantie en een swatch op mijn hand:

20131215_184858
swatch bb cream

Welke BB Cream moet je kiezen?
Wat voor jou een goede BB Cream is, is natuurlijk persoonlijk en dit heeft ook te maken met de kleur van je huid en je huidtype. Ik zou daarom aanraden om de beschrijvingen goed te lezen en BB Creams te testen. Zo kom je erachter wat voor jou de fijnste is. En als je advies nodig hebt kun je altijd even contact opnemen met BB Cream Shop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *