Make-up

Gebruik jij de juiste (en schone) make-up kwasten?

By  | 

Voor het opbrengen van mijn make-up gebruik ik al jaren diverse kwasten. Ik ben zelf erg fan van de kwasten van Kruidvat (de professionals serie).  Ik kies bewust voor foundationkwasten en andere make-up kwasten omdat m’n make-up dan net wat preciezer en mooier aangebracht kan worden. En bij het struinen door de winkel naar de nieuwste dingen strandde ik een halfjaar terug op de make-up kwasten reiniger. Toen ik het er laatst met vriendinnen over had bleek dat bijna niemand z’n kwasten reinigt. Ik dacht, dan wordt het eens tijd dat ik daar iedereen over vertel!

Waarom make-up kwasten reinigen?
Je hebt nog langer plezier van je make-upkwasten en -penselen als je ze vanaf het begin minimaal één keer per week reinigt. Kruidvat heeft hiervoor een speciale “Professional Kwastenreiniger”. En natuurlijk is de voornaamste reden hygiëne. Maar de kwasten blijven langer fijn aanvoelen, het verfrist namelijk, maar de vezels blijven ook langer zacht.

Kwastenreiniger 1

Hoe te reinigen?
Breng de Kruidvat Professional Kwastenreiniger aan op een droge tissue. Wrijf de kwast hierin voorzichtig schoon tot hij niet (nauwelijks) meer afgeeft. Laat de kwast vervolgens aan de lucht drogen. AND THATS IT!!!!

Welke make-up kwast voor wat?
En als we dan toch bezig zijn is het wel leuk om eens een overzichtje te geven over de verschillende kwasten en hoe je ze “moet” gebruiken:
Concealerkwast Eyelinerpenseel
POEDERKWAST
Ideaal voor het eenvoudig en egaal aanbrengen van poeder en bronzer. Hiermee kunnen accenten worden gelegd,  contouren aangegeven. Uiteraard kan deze borstel ook worden gebruikt om het algeheel aan te brengen.
Gebruik: bepoeder het gezicht met cirkelvormige bewegingen vanaf het midden van het gezicht naar buiten. Ga door tot de gewenste dekking is bereikt.
Poederkwast
INTREKBARE LIPPENSEEL
Dit is het ideale hulpmiddel voor het stiften, het aangeven van contouren en het definiëren van de lippen.

FOUNDATION KWAST
Het ideale hulpmiddel voor het perfect aanbrengen van vloeibare foundation en highlighters.
Gebruik: begin bij het voorhoofd en maak ruime bewegingen naar beneden. Gebruik de taps toelopende randen om foundatin in de hoeken van de neus en rond de ogen en mond aan te brengen.
Foundationkwast
OOGSCHADUW BORSTEL – BREED
Het ideale penseel voor het aanbrengen en mengen van oogschaduw op de oogleden en rondom de ogen
Gebruik: breng de oogschaduw met lange halen op het ooglid aan voor een royale en egale dekking. Het penseel kan tevens worden gebruikt om aangebrachte kleuren te mengen.

OOGSCHADUW BORSTEL – ROND
Het ideale hulpmiddel voor het nauwkeurig aanbrengen van oogschaduw. Hiermee kunnen intense kleuren op de oogleden en schaduw langs de arcadeboog worden aangebracht.
Gebruik: Breng de oogschaduw met brede halen op het ooglid aan voor een egale en perfecte finish. Breng een diepere schaduw op de arcadeboog aan om de ogen te accentueren.
Oogschaduwpenseel rond Oogschaduwpenseel breed
Type haren in de kwast
Voor de professionele kwastenserie van Kruidvat worden natuurlijke haren (nl. geitenhaar) en synthetische haren gebuikt. Het geitenhaar wordt geschoren. De synthetische kwasten worden gebruikt voor het opbrengen van natte make-up zoals foundation. De dierlijke haren zijn ideaal voor het opbrengen van droge poeder make up zoals blush.

Iedere borstel heeft een andere stugheid/hardheid van de haren nodig. Dit heeft te maken met de toepassing. Een wenkbrauwborstel bijvoorbeeld heeft veel stuggere haren dan een oogschaduwborstel. Voor een wenkbrauwborstel zal dan ook een andere haarsoort  gebruikt worden.

Betaalbaar
Goede kwasten (en schone als je ze bijhoudt) kan je al v.a. € 2,99 krijgen. Dus het is echt voor iedereen weggelegd om goed voor jezelf te zorgen terwijl je jezelf opmaakt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *