Make-up

Handige nagellak tips

By  | 

In dit artikel wil ik een paar handige nagellak tips met jullie delen die ik uit eigen ervaring ontdekt heb of juist van anderen als tip gekregen heb.

Een base coat gebruiken
Voordat ik de gekleurde nagellak aanbreng, gebruik ik eigenlijk altijd een base coat. Een base coat heeft heel veel nuttige functies:

  • Het zorgt ervoor dat je nagels gezonder en sterker worden, vaak bevatten ze extra vitamines, proteïnen en calcium.
  • Het helpt tegen het verkleuren van je nagels.
  • Het zorgt ervoor dat je nagellak extra goed blijft zitten, zeker in combinatie met een top coat.
  • Het zorgt ervoor dat je nagels glad zijn voor het aanbrengen van de nagellak.
  • Het laat de kleur van je nagellak beter uitkomen.

Eigenlijk heeft ieder merk wel een base coat in de collectie. Kijk even op het flesje of ze ook gezonde ingrediënten bevatten. Als je echt last hebt van gebobbelde nagels, dan kun je het beste een zogenaamde ‘ridge filler’ gebruiken om deze op te vullen en je nagels glad te maken.

Je nagels sneller laten drogen
Ik vind nagellak heel leuk op mijn nagels, alleen het vervelende is dat het uit zichzelf niet zo snel droogt en je moet er echt even geduld voor hebben. Zeker als je eerst een base coat aanbrengt en vervolgens nog twee lagen (dat doe ik meestal) én eventueel nog een top coat. Maar hier zijn ook verschillende handige oplossingen voor om het proces wat te versnellen.

Een collega van mij gaf mij de eerste handige tip, wanneer je namelijk je nagels na het lakken in een bakje met koud water steekt, drogen ze veel sneller! Nooit geweten, maar ik heb het getest en het werkt echt! Wat je vooral niet moet doen is het droogblazen van je nagels, met je adem komt ook veel (warm) vocht mee en dat helpt niet bevorderlijk voor het drogen van je nagels.

Ik heb zelf een hele eenvoudige, maar handige nageldroger van Nageldroger.com, Je legt je hand op het apparaatje, drukt er zachtjes op en deze begint al te blazen:

nageldroger nagels
De nageldroger van Nageldroger.com

Er zijn ook nageldrogers met een speciale UV lamp, zoals van het merk Promed, waardoor ze nog sneller drogen. Maar het is maar net hoeveel geduld je hebt en hoeveel geld je eraan wilt uitgeven.

De randjes bijwerken
Hoe vaker je je nagels lakt, hoe beter het gaat natuurlijk. Maar ik blijf toch altijd nog wel wat kleine randjes houden waar de nagellak net naast de nagels is gegaan. Je kunt dit bijwerken met een wattenstaafje met nagellak remover, alleen mijn ervaring is dat deze niet altijd heel nauwkeurig de nagellak kan weghalen. Daarom ben ik zelf wel een grote fan van nagellak remover pennen, die hier speciaal voor ontwikkeld zijn. Ik heb er één van het merk L’Oréal die me heel goed bevalt, maar er zijn pennen van verschillende merken verkrijgbaar. En als je een paar keer je handen goed gewassen hebt gaat de nagellak natuurlijk ook vanzelf van de randjes af.

De nagellak verwijderen
Over het verwijderen van de nagellak heb ik eerder al een paar artikelen geschreven. Ik vind bijvoorbeeld de Dip & Clean Nail Polish Remover van de Hema ontzettend handig. Je steekt even je vinger in het potje, draait een paar keer en je nagellak is eraf! En je hebt ook niet te maken met losse stinkende wattenschijfjes.

nagellak remover hema
Dip & Clean nagellak remover van de Hema

Hebben jullie nog meer handige nagellak tips? Laat ze achter in een reactie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *