Make-up

LashControl mascara: geen geknoei

By  | 

Heb jij dat ook zo vaak: je wilt mascara aanbrengen, maar er zit steeds veel te veel mascara op je borsteltje? Gevolg is dat er brokken mascara op je wimpers komen. of juist naast je wimpers. Maar met de LashControl mascara is dat geknoei verleden tijd. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Wat is LashControl mascara?
LashControl mascara is mascara met zogeheten Squeeze Control. Het unieke ontwerp van de mascara met het flexibele tussenstuk zorgt ervoor dat je de mascara heel goed kunt doseren. Hiervoor knijp je simpelweg in het tussenstuk bij het uittrekken van het borsteltje. Hoe harder je knijpt, hoe minder mascara er op het borsteltje blijft zitten. Zo kun je zelf kiezen voor de hoeveelheid die je aan wilt brengen. Ga voor een dramatische look of juist voor een subtiel laagje mascara.

Scott Barnes is de make-up artist van onder andere Kate Hudson, Beyonce en Jennifer Lopez en verantwoordelijk voor covers van bekende tijdschriften zoals Elle en Harper’s Bazaar. Hij is een grote van de LashControl mascara en in onderstaand filmpje geeft hij een aantal tips voor het gebruik ervan.

Verzorging voor de wimpers
De mascara van LashControl is niet alleen makkelijk op te brengen, het zorgt ook voor een goede verzorging van je wimpers. Dit is mogelijk door de toevoeging van botanische extracten waaronder ginkgo biloba, kamille, aloë vera, keratine, proteïnen, vitamine E en panax ginseng. De formule is bovendien parabeenvrij.

Drie soorten LashControl mascara
De LashControl mascara is in drie varianten verkrijgbaar:

Lashcontrol+lengthening+mascara
Lashcontrol+volumizing+mascara
Lashcontrol+Clear+Coat+mascara

De Pink en Purple Squeeze spreken eigenlijk al voor zichzelf, Pink zorgt voor optisch langere wimpers en Purple voor wimpers met meer volume. De Clear Squeeze kan gebruikt worden voor het verdelen van je wimpers voor een natural look, of als topcoat na het gebruik van een gekleurde mascara. Maar het is ook een ideaal product voor het modelleren en fixeren van je wenkbrauwen. De borsteltjes van de drie soorten mascara hebben een andere vorm voor een optimaal effect. Alle drie de varianten zijn verkrijgbaar in de webshop Strictly Selected.

Review LashControl Pink Squeeze
Mijn wimpers zijn niet zo lang, en daarom koos ik voor de Pink Squeeze Lenghtening Mascara.

De verpakking
De mascara zit netjes verpakt in een doosje en het flesje ziet er leuk uit door het roze flexibele tussenstuk.

20140905_180803

Het aanbrengen
Ik merkte meteen al dat ik makkelijk in het tussenstuk kan knijpen en dat merk je ook bij het aanbrengen. Je ziet dat er resten mascara achterblijven wanneer je knijpt tijdens het uittrekken van het borsteltje. Dit zorgt ervoor dat je veel beter je mascara kunt aanbrengen en zelf kunt kiezen voor een dunne of juist wat dikkere laag, zonder vervelende brokjes mascara.

De verzorging
Bij sommige mascara’s heb ik het gevoel dat ze mijn wimpers niet goed verzorgen, onder andere doordat de wimpers dan heel hard worden en soms zelfs uitvallen. Maar bij de LashControl mascara is dat helemaal niet het geval. Ik kan de mascara bovendien gemakkelijk weer verwijderen met een watje met oogmake-up remover.

De prijs
De LashControl Pink Squeeze en Purple Squeeze kosten €19,99 en de Clear Aqueeze kost €14,99. Ik vind dit persoonlijk niet heel goedkoop, maar hiervoor krijg je wel kwaliteit met goede ingrediënten. Doordat je het makkelijk kunt doseren, doe je bovendien veel langer met je mascara.

De conclusie
De LashControl mascara is een hele goede innovatie op het gebied van mascara’s. Het zorgt ervoor dat je minder knoeit en je mascara veel beter kunt aanbrengen. De drie soorten zorgen ervoor dat er voor iedereen wel een ideale variant verkrijgbaar is.  .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 1 = 4