Make-up

LOOkX event & nieuwe collectie

By  | 

Zoals jullie misschien op Facebook gezien hebben, ben ik afgelopen dinsdag (3 september) op uitnodiging van LOOkX bij de pop-up store in Amsterdam geweest voor het persevent. Ik heb in een eerder artikel al wat verteld over het merk en de producten van LOOkX, maar ik zal in dit artikel uitgebreid verslag doen van het event en de nieuwe najaarscollectie van dit merk laten zien.

LOOkX Late Morning Breakfast
Ik moest afgelopen dinsdag om 10 uur in Amsterdam zijn voor de zogeheten Late Morning Breakfast bij de tijdelijke pop-up store van LOOkX in de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Ik was nog nooit in deze straat geweest, maar het is een heel gezellig en typisch Amsterdams straatje met allerlei leuke winkeltjes en gezellige eetgelegenheden. Een hele leuke locatie voor de pop-up store, want zo leer je ook nog eens een ander stukje van Amsterdam kennen naast de bekende Kalverstraat!

Ik werd heel hartelijk ontvangen door de medewerkers van LOOkX en meteen ook even kennisgemaakt met Cindy van der Peet, de oprichter, eigenaresse en het creatieve brein achter LOOkX. Er stonden ook heerlijke croissants, broodjes, muffins en verse sapjes klaar die we mochten nuttigen. Lekker!

Welkomstwoord Cindy van der Peet, CEO & oprichter merk LOOkX
Nadat we lekker wat gegeten en gedronken hadden begon Cindy van der Peet met een welkomstwoord. Ze heeft uitgelegd hoe het merk en het bedrijf ontstaan zijn vanuit haar grote passie voor cosmetica. In Zwitserland (Montreux) vond ze een biotechnologisch bedrijf welke de cosmeticaproducten die zij bedacht had wilde ontwikkelen en produceren. De tassen en zonnebrillen worden naar ontwerp van LOOkX gemaakt in Italië (Milaan). Het merk is opgericht in 2002 en inmiddels zijn er al 400 verkooppunten in Nederland en wordt het ook internationaal steeds meer verkocht in onder andere België en Hongarije.

cindy-lookx
Het welkomstwoord van Cindy

Internationale trainer Charlotte Favot ‘Wat maakt LookX zo bijzonder?’
Na het welkomstwoord van Cindy werd het woord gegeven aan Charlotte Favot, internationale trainer en huidexpert van LookX. Zij ging nog verder in op de bestanddelen van de producten van LOOkX. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van microzijde en parelpigmenten bij de ontwikkeling van de make-up en de producten van LOOkX worden zelfs aangeraden door dermatologen doordat ze zo goed voor de huid zijn en er is een kleine kans op allergische reacties.

Look & Learn workshop Mart Reker
Nu was het tijd voor een Look & Learn workshop van Mart Reker, make-up artist en eigenaar van ‘The Clinic’, gespecialiseerd in permanente make-up. Tijdens de Look & Learn workshop liet Mart ons kennismaken met de producten uit de najaarscollectie en hij gaf tijdens het opmaken handige tips voor het aanbrengen van make-up. Hij maakte prachtige donkere smokey eyes, wat dit najaar weer helemaal trendy is.

De tip die ik nog het meeste onthouden heb is het feit dat je je oogschaduw het beste kunt aanbrengen door te drukken en dus niet door te wrijven met je penseel. Zo krijg je het mooiste effect en voorkom je dat de oogschaduw over je hele gezicht zit. Schud je penseel wel even uit voordat je begint met het aanbrengen van de oogschaduw. Verder viel het me op dat de eyeliner van LOOkX ontzettend goed blijft zitten, we mochten test of we deze uit konden wrijven maar dat lukte echt niet. Een aanrader dus.

Een aantal foto’s van de Look & Learn workshop:

eyeliner-testen
De eyeliner testen

workshop-martDe Look & Learn workshop

eindresultaat
Het gave eindresultaat van de workshop

Feel the products + foto door Otto van der Toorn
Na de Look & Feel workshop mochten we zelf echt kennismaken met de producten. We werden opgemaakt met de nieuwe trendkleuren en daarna werd een foto gemaakt door de bekende fotograaf Otto van der Toorn. Hij is zelf model geweest en is nu een bekende beauty- en modefotograaf. onder andere bekend van het Net5 programma ‘Model in 1 dag’. Ik vond het een geweldige ervaring om opgemaakt en op de foto gezet te worden en hieronder zie je het resultaat:

opmaken-1Opmaken deel 1

opmaken-2Opmaken deel 2

eindfoto
Het eindresultaat!

Goodiebag nieuwe Fall-Winter collectie
Aan het einde van deze leuke ochtend kregen we ook nog eens een goodiebag mee met de producten uit de nieuwe Fall-Winter collectie. Ik zal hieronder alle producten laten zien zodat jullie een indruk krijgen van de nieuwe collectie. Alle producten zijn uiteraard verkrijgbaar in de online shop van LOOkX.

20130905_151945
De nieuwe duokleuren oogschaduw voor dit najaar

lippenstift najaar 2013
De nieuwe warme kleuren lippenstift

lipgloss najaar 2013
Twee nieuwe kleuren lipgloss

wenkbrauwpotlood
Wenkbrauwpotlood wat voor iedereen geschikt is

Ik vond het een ontzettend leuk event en ik ben echt onder de indruk van de mooie en goede producten van het merk LOOkX!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 − = 20