Make-up

Review: Innisfree Mineral Melting BB Cushion

By  | 

In een eerder artikel heb ik natuurlijk al uitgebreid verteld over de wereld van de BB Creams. Nu zijn er niet alleen tubes verkrijgbaar met BB Cream, maar ook zogeheten BB Cushions. Ik ga je uitleggen wat dit inhoudt en ik heb de Mineral Melting BB Cushion van Innisfree getest.

Wat is een BB Cushion?
Een BB Cushion is een soort kussentje of sponsje gedrenkt in BB Cream. Met de bijgeleverde puff kun je de BB Cream op een makkelijke manier aanbrengen. Dit wordt ook wel Air Cushion Foundation genoemd. Je hebt door deze manier van aanbrengen een kleinere kans dat je te veel BB Cream gebruikt en je hoeft je vingers niet vies te maken! Het ontwerp is innovatief en compact en daardoor makkelijk om mee te nemen.

Innisfree Mineral Melting BB Cushion
Om erachter te komen of BB Cushions echt zo fijn zijn, kun je deze natuurlijk het beste testen. En dat heb ik gedaan met de Innisfree Mineral Melting BB Cushion die verkrijgbaar is bij BB Cream Shop.

Innisfree is een Koreaans make-up merk. Uit mijn eerdere artikel bleek al dat Aziatische BB Creams veel meer verzorgende ingredienten bevatten en meestal veel beter dekken dan de Westerse BB Creams, en dat geldt ook voor de BB Creams van het merk Innisfree. Het merk Innisfree is bovendien een ecologisch vriendelijk merk wat samenwerkt met de natuur en bijdraagt aan het behoud ervan. De producten van Innisfree bevatten hoofdzakelijk biologische ingrediënten die zorgen voor een stralende en gezonde huid.

Innisfree merk

De Innisfree Mineral Melting BB Cushion heeft de volgende eigenschappen:

  • Talgcontrole
  • Whitening
  • UV- bescherming (SPF50/PA+++)
  • Verkoelende werking
  • Make-up

Innisfree
Innisfree Mineral Melting BB Cushion #02 Natural Beige

Er zijn twee varianten verkrijgbaar, #02 Natural Beige voor de lichte tot medium huidskleur en #03 True Beige voor donkerdere huid. Ik heb de #02 Natural Beige getest.

Review Innisfree Mineral Melting BB Cushion
Tijd voor de test. Allereerst wil ik al een hele grote plus geven aan de verpakking. Het is een hele mooie en praktische verpakking met een spiegeltje erin. Het tussenklepje zorgt er bovendien voor dat de puff niet vies kan worden en de BB Cream niet uitdroogt.

innisfree verpakking
20140512_185214
20140512_185608
20140512_185621

Hieronder zie je de foto’s die ik heb gemaakt voor en na gebruik van de Innisfree BB Cushion:

Innisfree voor
Voor gebruik

Innisfree na
Na gebruik

Op de foto voor gebruik van de BB Cushion zie je best wel een paar kleine rode bultjes op mijn wang en kin. Na gebruik zie je dat deze een stuk minder goed zichtbaar zijn en ik een mooie egale huid heb. Het aanbrengen ging echt heel makkelijk, ik heb twee keer op het sponsje gedrukt en vervolgens de crème op mijn gezicht aangebracht. Het voelt niet aan als een dikke laag foundation, maar het is een lekker luchtige crème die snel in de huid trekt. De crème heeft een beetje een kruidige geur, wat ik persoonlijk wel heel lekker vind.

Deze BB Cream is voor €20,95 niet heel goedkoop, maar ik merk wel echt een verschil met de goedkopere BB Creams die bij de drogist verkrijgbaar zijn. De ingrediënten zijn bovendien ook nog eens extra verzorgend en de BB Cream bevat een UV bescherming met SPF 50.

Conclusie: een aanrader!
Ik vind de Innisfree Mineral Melting BB Cream Cushion echt een aanrader. Het is een handig doosje om mee te nemen, de crème is eenvoudig op te brengen, heeft een mooie dekking en is goed voor de huid!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *