Overig

Tips om jezelf te vermaken in deze coronatijd

By  | 

Nu we niet naar een terrasje kunnen, niet naar een filmpje of naar een festival, valt toch een groot deel van de ontspanning weg. En dat geldt ook voor het sporten. Maar er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om dit op een andere manier in te vullen. Ik moet zeggen dat ik ondertussen al een aantal leuke activiteiten gevonden heb waarmee ik niet alleen mezelf goed kan vermaken, maar ook virtueel met vrienden. En deze tips deel ik graag met jullie! Heb jij nog meer tips? Laat ze achter als reactie!

Thuis sporten
Het eerste wat bij mij veranderd is, is toch wel het sporten. Ik fiets normaal iedere dag naar mijn werk en weer terug. Daarnaast volg ik groepslessen bij Basic Fit. Aangezien de sportschool nu dicht is, moet ik dat op een andere manier invullen. Daarvoor gebruik ik onder andere de Basic Fit app, waarmee ik sportlessen op mijn televisie kan streamen. Maar geen nood als je geen lid bent van Basic Fit, er zijn ook heel veel virtuele groepslessen op YouTube te vinden! Zo heb ik bijvoorbeeld al heel veel Xco workouts op YouTube gezien. En heb je geen Xco buis? Gebruik dan een flesje met water. Genoeg mogelijkheden om lekker in beweging te blijven.

Lezen en kleuren!
Vroeger heb ik veel boeken gelezen, maar sinds ik teksten schrijf vind ik dat veel minder leuk. Maar deze tijd leent zich natuurlijk uitstekend om even de tijd te nemen om een goed boek te lezen. Ik heb wel een tijdelijk abonnement genomen op het tijdschrift de Viva, dat leest zo lekker weg! Met een tijdschriftje in de tuin, ik kan daar wel van genieten! Daarnaast werkt kleuren ook echt goed om te ontspannen. Denk aan een kleurboek voor volwassenen of een boek met tekeningen die je van punt-naar-punt aan elkaar moet verbinden. Ik heb er ook aan zitten denken om ‘schilderen op nummer’ weer op te pakken. Wat vond ik dat vroeger leuk!

Virtuele spelletjes tegen vrienden
Natuurlijk kun je videobellen om je vrienden te zien en bij te praten. Maar het is ook leuk als je iets kunt doen tijdens het bellen. Zo organiseert ‘De andere quiz‘ wekelijks een virtuele pubquiz waarmee je ook nog eens de lokale horeca steunt. Zorg ervoor dat je virtueel kunt overleggen door middel van een videocall en dan kun je gezamenlijk de antwoorden bespreken en insturen. Een aanrader! Verder kun je via de app ‘Houseparty’ ook spelletjes doen zoals Triviant en Pictionary. Voor Pictionary kan ik de app ‘Draw Something’ ook aanraden. Je speelt hierbij 1-tegen-1, wanneer je tijd hebt en ziet ook hoe de ander jouw tekening raadt. Gratis beschikbaar in de iTunes en Google Play Store.

Van je huis een restaurant maken
Nu we niet meer uit eten kunnen, betekent het niet dat we niet kunnen genieten van de heerlijke gerechten van restaurants. Sterker nog, ze kunnen de steun maar al te goed gebruiken in deze tijd. Er zijn heel veel restaurants die eten komen bezorgen, ook die dat voorheen niet deden. Maak er thuis je eigen restaurant van!

Een vakantie in eigen tuin
Nu het wat lastiger is om op vakantie te gaan in het buitenland, kun je er net zo goed een leuke vakantie in eigen tuin van maken. Zorg voor het echte vakantiegevoel, speel leuke spelletjes, cocktailtje erbij en je waant jezelf op vakantie. Het blog Bij-jou-thuis.nl geeft in een artikel nog een aantal leuke tips voor een vakantie in eigen tuin. Aanradertje om even te lezen!

En tenslotte: verwen jezelf met een maskertje!
Neem ook eens lekker de tijd voor je huid. Misschien zit je momenteel meer thuis of ben je nog steeds aan het werk. Maar in allebei de gevallen is het goed om even aan je huid te denken. Smeer een maskertje op en ontspan! Dat zal je huid sowieso fijn vinden. En vergeet na je masker niet om je huid even goed in te smeren met een dag- of nachtcrème.

Dit waren in ieder geval al een paar leuke tips waarmee je je kunt vermaken. Heb jij nog tips? Laat ze achter als reactie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *