Overig

Leuke tips voor een make-over van je badkamer

By  | 

De badkamer is een plek waar je iedere dag doorbrengt. Om te douchen, je tanden te poetsen, je haar te doen en op te maken. Daarom is het des te belangrijk om van je badkamer een leuke plek te maken. Om je daarbij te helpen geef ik in dit artikel een aantal tips voor een make-over voor je badkamer.

Koop een nieuwe badmat

Een nieuwe badmat zorgt meteen al voor een hele andere uitstraling van je badkamer. Badmatten zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ze zijn gemaakt van katoen, polyester, acryl of microvezel en kunnen een vierkante, ronde of rechthoekige vorm hebben. Er zijn ook badmatten verkrijgbaar met een uitsparing voor om een staande toiletpot. Verder zijn er badmatten in een effen kleur of met een leuk motief erop. Let wel op: het is aan te raden om te kiezen voor een badmat die voorzien is van een anti-sliprand zodat deze niet weg kan schuiven. Combineer de badmat met badkamertextiel zoals vrolijk gekleurde hamam handdoeken die weinig ruimte innemen.

Tegels in de badkamer: durf te combineren

De tegels vormen een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van je badkamer. Het is natuurlijk wel een werk, maar wanneer je leuke tegels in de badkamer hebt, zorgt dit ervoor dat je hier met nog meer plezier tijd zult doorbrengen. Je kunt natuurlijk voor grijze vloertegels en witte wandtegels kiezen, maar durf ook te combineren. Tegenwoordig zijn er heel veel soorten vloertegels verkrijgbaar, tegel met betonlook, leisteen of met meerkleurig keramiek. Het lijkt mij heel gaaf om wandtegels met een drukker motief en effen wandtegels met elkaar te combineren.


Voorbeeld: combineren van motief met effen wandtegels

Zet plantjes in je badkamer

Misschien denk je er niet automatisch aan, maar plantjes kunnen ook heel leuk zijn in je badkamer en ze geven ook nog eens een zuurstofboost! Houd er wel rekening mee dat de plantjes op een vochtige en niet zo lichte plek moeten kunnen staan. En als je zeker wilt dat ze het overleven, kun je ook kiezen voor kunstplantjes. Voorbeelden van plantjes die ideaal zijn voor de badkamer zijn de sierasperge, krulvaren, venushaar, kangoeroevaren en de aloë vera plant.

Plantjes zorgen voor sfeer in de badkamer

Denk aan handige accessoires

Als laatste tip kun je ook nog wat accessoires toevoegen aan je badkamer. Denk aan een leuk zeeppompje met matchende handlotion. Of wat leuke mandjes waar je meteen je spullen in kwijt kunt. Ik ben zelf ook een fan van de speciale bakjes voor het opbergen van make-up. Dit zorgt er meteen voor dat het er opgeruimd uitziet.

Met behulp van bovenstaande tips ben jij klaar om je badkamer een make-over te geven.

Bron foto’s: douche-concurrent.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *