Overig

Lifehacks voor je badkamer

By  | 

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dat is ook de insteek van lifehacks, simpele trucs om het leven nog makkelijker te maken. Dit kan door technologie op een slimme manier toe te passen, maar het kan ook een kwestie zijn van een handigheidje. Iets waar je in eerste instantie misschien nog niet zo bij nagedacht hebt. De badkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Douchen, opmaken, je haar stijlen… En daarom ging ik op zoek naar lifehacks voor je badkamer!

Make-up on point: tips voor je badkamerspiegel

De spiegel is een belangrijk onderdeel van je badkamer. Zonder deze spiegel is het lastig om je make-up goed aan te brengen. En weet je wat heel irritant is? Als je spiegel beslagen is na het douchen! Maar daar is een lifehack voor. Wrijf je spiegel in met scheerschuim of afwasmiddel, waarna je deze weer schoonmaakt met een stuk keukenpapier. En kijk voor extra gemak tijdens het opmaken eens naar make-up spiegellampen. Als je deze eenmaal hebt, wil je niet meer zonder!

Handige opbergtrucs

Ik heb best veel spulletjes in de badkamer liggen. Make-up, shampoo, gel, parfum, deodorant, föhn enzovoorts. ik kan best veel kwijt in mijn badkamermeubel en ik heb speciale opbergdoosjes voor mijn make-up. Maar wat als je je spulletjes op nog meer handige manieren kunt opbergen? Ik kwam de volgende opbergtrucs tegen:

  • Schroef een tijdschriftenbakje vast aan de binnenkant van het kastje van je badkamermeubel. Ideaal voor het opbergen van je föhn!
  • Hang een magneetstrip op aan de muur en hang daar je nagelschaartje, haarclips en andere ijzerwaren aan op.
  • Hang een extra doucherail op, bevestig daar haken of klemmen aan waar je vervolgens je flessen shampoo, doucheschuim, gel, je spons en nog veel meer aan kunt ophangen. Of gebruik kruidenrekjes voor het netjes organiseren van je spulletjes.

Slimme verlichting voor extra gemak

Dan toch nog even een lifehack met een snufje technologie. Gemak dient de mens. En daarom is er ook ‘slimme verlichting‘ uitgevonden. Deze verlichting kun je niet alleen bedienen met je telefoon, maar je kunt ook verschillende kleuren instellen. En je kunt bepaalde tijden instellen waarop de verlichting aan- of uitgaat. Vergeten de lamp in de badkamer uit te doen? Dan doe je dat gewoon even via je telefoon. Of creëer een bepaalde sfeer door te variëren met gekleurd licht. Misschien wil je wel een heuse disco tijdens het douchen!

Heb jij nog meer lifehacks voor je badkamer? Deel ze in de comments!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *