Overig

Review: de Proda Powerbank

By  | 

Powerbanks zijn ontzettend handig. Handig om mee te nemen op vakantie, zodat je je fototoestel kunt opladen als je onderweg bent, maar ook handig om mee te nemen naar een festival of als je een fervent Pokémon GO speler bent (wat ik overigens niet ben). Nu zijn er tegenwoordig heel veel verschillende soorten powerbanks verkrijgbaar en welke moet je nu kiezen? Ik heb er eentje voor je getest: de Proda Powerbank in het Goud, die verkrijgbaar is bij Powerbanks.nl.

Het uiterlijk
Deze powerbank van Proda viel mij eigenlijk meteen al op door de kleur: namelijk goud. Want een powerbank mag er natuurlijk ook wel leuk uitzien, naast dat deze heel functioneel is. Door deze kleur kun je hem bovendien makkelijk terugvinden in je tas, wat ook heel handig is!

powerbank_mink_5000_goldd

Ik vind de kleur er in het echt wel iets minder goudkleurig uitzien dan ik verwacht had, maar het blijft nog steeds een mooiere kleur dan gewoon wit of zwart. Onderstaand een foto van de powerbank.
dsc_2064Zoals je ziet neigt de kleur iets meer naar zilver dan naar zwart. Ik vind deze powerbank bovendien wat aan de zware en grote kant (7,5 cm x 6,5 cm x 2 cm), maar dat kan ook komen doordat ik een kleinere powerbank gewend ben met minder mAh.

Aantal mAh?
Nu gooi ik er natuurlijk een mooie afkorting in (mAh), maar wat betekent dat nu eigenlijk? mAh betekent milliampère per uur en dit geeft aan hoe lang de powerbank stroom kan afgeven. Als je een powerbank van 1.000 mAh volledig oplaadt en deze wordt aangesloten op een apparaat welke 1.000 mAh vraagt, dan zal de batterij na 1 uur leeg zijn. De powerbank van Proda heeft een capaciteit van 5.000 mAh wat, afhankelijk van de capaciteit van je telefoon, goed is voor meerdere acculadingen. Ter vergelijking, de hele goedkope powerbanks bevatten meestal niet meer dan 2600 mAh, maar er zijn ook powerbanks verkrijgbaar tot wel 13.000. Deze zijn vaak wel nog een stuk groter en zwaarder. Met deze powerbank zit je daar dus een beetje tussenin.

Het opladen van de powerbank
Er zit een klein kabeltje bij de powerbank waarmee je deze gemakkelijk kunt opladen. De powerbank bevat zowel een USB als een micro USB aansluiting. Als je aan de ene kant de micro USB kant van het kabeltje in de powerbank inplugt en aan de andere kant je laptop, dan begint deze automatisch op te laden (alleen als je laptop aanstaat natuurlijk). Maar je kunt ook de USB adapter van je telefoon gebruiken om de powerbank op te laden.

dsc_2065
Een ingebouwd LED lampje geeft de status van het opladen weer. Blauw knipperend geeft aan dat de batterij aan het opladen is en je kunt aan het aantal lampjes zien hoe vol de batterij nog is.

Het opladen van je telefoon
Het opladen van je telefoon gaat eigenlijk net zo makkelijk als het opladen van de powerbank. Je draait het kabeltje om en stopt de USB aansluiting in de powerbank en de micro USB aansluiting in je telefoon. Vervolgens begint deze automatisch met opladen. Dit gaat best snel en je kunt natuurlijk aan het batterijsymbool van je telefoon zien hoe vol deze is.

De conclusie
Ik vind het goudkleurige design van de powerbank erg mooi, maar ik vind de powerbank wel wat aan de grote kant. Daar staat echter wel een 5.000 mAh tegenover, waardoor je er wel even mee vooruit kunt. Het opladen van de powerbank en je telefoon werkt verder heel erg makkelijk en snel, dus gebruiksvriendelijk is deze zeker. De prijs van €29,95 vind ik dan ook zeker niet te hoog. De powerbank is te bestellen bij Powerbanks.nl. Geen powerbank nodig, maar een simpele batterij voor je horloge? Kijk dan eens op Knoopcelgigant.nl.  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

85 − 79 =