Shoppen

Shoppen voor je kat!

By  | 

Ik vind het niet alleen leuk om te shoppen voor mezelf, maar ook voor mijn kat. Niet dat ik kleertjes voor haar koop, maar ze heeft ondertussen al best veel spulletjes zoals een krabton, een heuse relaxstoel en een piepend muisje die de hele kamer rondgaat. In dit artikel maak je kennis met Kwatta, mijn kat, en ik laat een aantal leuke (en lekkere) spulletjes voor de kat zien!

Even voorstellen: Kwatta
Ongeveer 4 jaar geleden bracht ik een bezoek aan het dierenasiel in Eindhoven en daar zag ik twee hele schattige kittens. Helaas is één van de twee zusjes overleden aan de niesziekte, maar de andere heb ik met veel liefde opgehaald om voor haar te zorgen. Ze heette eigenlijk ‘Katha’, maar ik heb haar ‘Kwatta’ genoemd. Dat is van oudsher een merk chocolade en mijn oma noemde vroeger alle soorten chocolade ‘kwatta’, dus dat vond ik wel grappig. Kwatta is een lapjeskat en wist je dat lapjeskatten bijna altijd vrouwtjes zijn? Dit heeft te maken met de chromosomen. Zo zijn rode katten bijna altijd mannetjes (katers). Ik zorg nu al bijna 4 jaar met veel plezier voor Kwatta en zou haar niet willen missen!

DSC_0004

Shoppen voor Kwatta
Er zijn verschillende dierenwinkels, maar ik vind het ook heel handig om online leuke dingetjes uit te zoeken voor Kwatta. Zo heb ik onlangs de webshop Huisdierplein.nl ontdekt met een supergroot assortiment voor alle huisdieren. Ik heb allerlei leuke en lekkere spulletjes uitgezocht voor Kwatta die je hieronder op de foto kunt zien. Als extra kreeg ik er nog een leuke voederbak, een leuke hengel en wat testproducten bij.

Huisdierplein
Ik geef Kwatta standaard de kattenbrokjes van Perfect Fit In-Home. Omdat voor mijn huis een hele drukke weg ligt, komt Kwatta niet buiten. Om te voorkomen dat ze te dik wordt en om ervoor te zorgen dat ze te veel haarballen krijgt, geef ik haar deze speciale kattenbrokjes voor binnenkatten, Ze smult er iedere dag goed van, dus ze vindt ze ook nog eens heel lekker! Bij Huisdierplein.nl verkopen ze een extra grote zak van 1,4 kg voor €7,95. Ik heb er twee besteld, zodat ik weer even vooruit kan!
perfect fit in home
Ik geef Kwatta twee keer per dag een paar snoepjes, voordat ik van huis wegga en voordat ik ga slapen. Ze is helemaal weg van de crunchy snoepjes van Catisfactions, en daarom heb ik deze besteld. Dit is een mix van snoepjes met de smaken kip en eend. Bij Huisdierplein.nl kun je een voordelige verpakking met 6 zakjes Catisfactions kip/eend bestellen voor €8,34.
catisfactions
Soms geef ik Kwatta in plaats van snoepjes een kuwstaafje en ’s avonds geef ik haar zo nu en dan een lekkere paté of zachte brokjes. Daarom kwam het goed van pas dat ik als extra de producten van het merk Yarrah mocht testen. Yarrah is een merk met alleen maar biologische producten en Kwatta vond zowel de paté als de kauwstaafjes erg lekker!
Yarrah
DSC_0852
Omdat Kwatta alleen maar binnen zit, vind ik het belangrijk dat ze genoeg heeft om mee te spelen, waardoor ze ook nog eens genoeg beweging krijgt. Daarom koos ik voor het Activity Center met een ronddraaiend muisje en een krabgedeelte aan de bovenkant. Dit heeft nu al gezorgd voor urenlang speelplezier, en dat voor maar €7,95!
activity center
DSC_0846
Kwatta kan voorlopig weer even vooruit met haar leuke spulletjes, haar brokjes en de lekker snoepjes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *