Shoppen

Vijf Bijenkorf winkels gaan sluiten

By  | 

Ik kom zelf niet zo heel vaak bij de Bijenkorf, maar ik stond er toch wel van te kijken toen ik op Nu.nl las dat de Bijenkorf vijf van de twaalf winkels in Nederland gaat sluiten. Dat is bijna de helft!

Welke Bijenkorf winkels gaan sluiten?
De filialen van de Bijenkorf in Arnhem en Enschede gaan begin 2014 dicht, in 2016 volgen de filialen in Den Bosch, Breda en Groningen. Hierdoor zullen uiteindelijk 262 arbeidsplaatsen verdwijnen. Winkelketen Primark heeft al aangegeven zich te willen vestigen in de panden in Arnhem en Enschede, wat er met de overige panden gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Wat gebeurt er met de andere Bijenkorf winkels?
De filialen die overblijven zijn gevestigd in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht en Amstelveen. Hierin zal de Bijenkorf de komende vijf jaar meer dan 200 miljoen investeren om de winkels op te waarderen. Er worden onder andere nieuwe merken aan het assortiment toegevoegd, de service wordt verbeterd en de filialen worden fors verbouwd. Waarom voor deze winkels is gekozen? Omdat ze volgens het concern hiervoor het beste gepositioneerd zijn.

Ook inzetten op Bijenkorf webshop
De Bijenkorf zal de komende tijd ook sterker in gaan zetten op de online verkopen in de webshop en zal hierin ook een substantiële investering doen. Je kunt dus vanuit iedere locatie nog online je spullen van de Bijenkorf bestellen.

Wat vinden jullie van de beslissing om vijf winkels te sluiten?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *