Shoppen

Webshop gespot: SoloBioMooi

By  | 

Ik kom natuurlijk voor het schrijven van artikelen ontzettend veel leuke webshops tegen. Maar sommige van deze webshops zijn extra bijzonder en daarom licht ik deze uit in de rubriek ‘Webshop gespot’. Een voorbeeld daarvan is SoloBioMooi, een webshop met biologische cosmetica. Ik heb de mogelijkheid gehad om uitgebreid kennis te maken met de webshop én de mensen achter deze webshop en wil dit graag met jullie delen!

SoloBioMooi?
Toen ik de webshop zag, vroeg ik me eigenlijk meteen af waar de naam ‘SoloBioMooi’ vandaan komt. ‘Bio’ staat natuurlijk voor biologisch en ‘Mooi’ voor mooi zijn en worden. Maar tijdens de bloggersdag in het prachtige pand van SoloBioMooi in Driebergen kwam ik er pas achter waar de naam nu echt vandaan komt. SoloBioMooi is opgericht door Pieter Hofland en Ingrid Lijffijt. Pieter was eigenaar van het biologische restaurant ‘SoloBio’, Ingrid was bezoeker van dit restaurant en daar ontstond in 2012 het idee voor een webshop met louter biologische producten die 100% natuurlijk zijn en gemaakt zijn om je mooi te maken: ‘SoloBioMooi’!

pieter-hofland-en-ingrid-lijffijt-eigenaren-van-solobiomooiDe webshop is een groot succes en inmiddels heeft Pieter zelfs het restaurant niet meer om zich volledig op SoloBioMooi te kunnen richten. Sinds kort hebben ze een nieuw pand in Driebergen waar ze dagelijks druk bezig zijn met het verwerken van bestellingen, het aanvullen van de website en het zoeken naar nieuwe, natuurlijk producten om in het aanbod op te nemen. Ze staan ook altijd klaar om vragen te beantwoorden over de producten en je een advies te geven over de juiste producten voor jouw huid.

Waarom biologisch?
Je hoort en ziet natuurlijk overal steeds meer biologische producten. Maar waarom zou je biologische verzorgingsproducten gebruiken? Het kan zijn dat je biologische producten wilt gebruiken omdat je vegetarisch, veganistisch of allergisch voor bepaalde stoffen bent. Maar wat ik me onder andere gerealiseerd heb door SoloBioMooi is: wat je op je lijf smeert komt ook in je lichaam. Als er dus chemische stoffen in de producten zitten, komen deze ook in je lichaam. Dat gegeven is meer en meer een reden voor mij om steeds meer biologische verzorgingsproducten te gebruiken. Er heerst bovendien vaak het idee dat biologische producten veel duurder zijn, maar als je een kijkje neemt in de webshop van SoloBioMooi dan zie je dat de prijzen over het algemeen heel erg meevallen, je hebt al een fles shampoo vanaf €4,75 en een oogpotlood kost slechts €3,75.

biologische_cosmetica_ingredienten

Meer dan 2000 producten
Inmiddels is heeft de webshop ruim 2000 natuurlijke producten van diverse merken in het assortiment en er komen steeds weer nieuwe producten bij. Bekende merken zijn o.a. Lavera, Manuka, Santaverde, Indemne en Aleppo. Sinds kort verkopen ze ook het bijzondere merk ‘Tasty Skincare’, waar je later meer over kunt lezen op Beautyadvies.com.

Een kleine blik in het ruime assortiment van SoloBioMooi:
DSC_0541 DSC_0542 DSC_0545DSC_0543

Ik vond het ontzettend leuk en interessant om kennis te maken met SoloBioMooi en de mensen achter SoloBioMooi. De beste manier om erachter te komen wat nu echt fijne producten zijn is natuurlijk door middel van het testen van producten. Daarom kun je op Beautyadvies.com uitgebreide reviews verwachten van verschillende producten uit het assortiment van SoloBioMooi. Houd de site hiervoor in de gaten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *