Uittips

Hip en happening Rotterdam

By  | 

Een paar daagjes er tussenuit willen we allemaal wel af en toe. En dan t liefst lekker shoppen, borrelen, eten en tussendoor een culturele touch. Rotterdam is niet altijd de eerste stad om aan te denken, maar momenteel wel echt super hip en happening. Er zijn diverse wijkjes die opgeknapt worden. Door de oude en industriële panden een nieuwe bestemming te geven is het echt te gek.

20141101_150737

Places te visit…
Uiteraard “moet” je shoppen in Rotterdam. Van de bekende winkels tot kleine boektiekjes en alternatieve winkels. Er is vanalles. Een compleet overzicht voor waar jij het beste kan winkelen klik je hier.

Dan is er ook de nieuwe markthal in Rotterdam. Heerlijk rondstruinen tussen de kramen, lekker hapjes proeven, lunchen, borrelen enz. Het is net of je ergens in Zuid-Europa op een markt rondwandelt.

IMG_2437 IMG_2432 IMG_2426

Ook is de Euromast natuurlijk een place to visit. Wist je dat je hier ook heerlijk kan borrelen, lunchen, ontbijten met meteen een prachtig uitzicht over de stad? Het is echt wek een leuke plek.

P1160654 IMG_2357

Place to be
De wijk Katendrecht is opgeknapt en echt weer helemaal aan het terugkomen met allemaal leuke hippe tentjes, zoals restaurant Kwiezien. Leuk om lekker rond te wandelen door de wijk en lekker te eten.

debuikvan nl
Bron: De buik van

Daarnaast kan je de Witte de Withstraat  niet overslaan. Het is een straat met heel veel horecagelegenheden in alle soorten en maten. Echt een aanrader en hippe plek om even te vertoeven.

Culturele touch
Dit jaar is Rotterdam zelfs uitgeroepen tot Europeesche stad van het jaar. Dus toch even een culturele toevoeging tijdens je bezoek aan Rotterdam? Bezoek het theater of één van de vele musea, zoals het Maritiem museum. Een leuke manier om meer over de scheepvaart e.d. te weten te komen.

IMG_2189 P1160626 Vanuit het hotel lopen we naar de Nieuwe Markthal die onlangs geopend is IMG_2384P1160636

Dus, op naar Rotterdam
Op vele plekken zijn hotels, bed&breakfasts enz. Luxe, kleinschalig er is voor iedereen wel iets. Rondom de Euromast zit je altijd goed en Rotterdam is heel goed te voet, per taxi en per openbaar vervoer te bereizen. Daarnaast is een tocht per watertaxi echt te gek. Je moet het wel vooraf reserveren, maar echt leuk om gewoon een keer te doen.

P1160650 IMG_2421

Ofwel.. het wordt tijd om eens in ons eigen kikkerlandje een leuke hippe stad te bezoeken!

IMG_2294 IMG_2296 IMG_2291

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *