Uittips

Review Vintage Beauty Beurs

By  | 

Afgelopen zondag was het tijd voor de Vintage Beauty Beurs, een nieuwe beurs over alles wat met vintage en beauty te maken heeft. In dit artikel zal ik jullie een indruk geven van deze dag!

Algemene indruk
Rond 11 uur in de ochtend kwamen we aan bij de beurs in Hal 4.1 in Rotterdam. Het was voor mij nog een hele rit met de trein en de bus vanuit Eindhoven, maar dat had ik er natuurlijk wel voor over om deze nieuwe beurs te kunnen meemaken. De hal was kleiner dan ik verwacht had, maar dat maakte ook dat het niet te massaal en juist gezellig was.

Er waren diverse kraampjes met vintage kleding, maar ook sieraden, tassen, woonaccessoires en verzorgingsproducten voor je huid waren aanwezig. Het viel mij op dat de prijzen van de producten allemaal vrij laag waren, voor een klein budget was er zeker wel wat leuks te vinden. Sommige bezoekers hadden zichzelf ook al helemaal uitgedost in mooie retro vintage kleding en er was de mogelijkheid om vintage hair of nagels aan te laten brengen.

review vintage beauty beurs
Een indruk van de beurs

Vintage kleding
Voor vintage kleding was je op deze beurs zeker op het juiste adres. Er waren diverse webshops aanwezig zoals Honky Tonk Women, Shopvintage.nl, Very Cherry en Puttingontheritz.nl. Hieronder een indruk van een aantal van deze kraampjes:

vintage schoenen
Vintage shoes

vintage kleding
Vintage kleding

nog meer vintage kleding
Nog meer vintage kleding

Mooie accessoires
Naast de vintage kleding waren er ook kraampjes met leuke accessoires zoals tassen en riemen. Zo kwam ik bijvoorbeeld in gesprek met Evita Tjon a Ten van het bedrijf Evilance, een jazz zangeres én kunstenares die prachtige sieraden ontwerpt en maakt van rubber, leder of papier. Deze materialen zorgen voor een prachtig effect. Je kunt haar zelfs een foto sturen van je outfit en dan ontwerpt en maakt ze een ketting speciaal voor jou. Een indruk van haar stand en haar sieraden:

Evilance
De kettingen van Evilance

SONY DSC
Nog meer prachtige sieraden

Ik heb zelf nog een mooie armband op deze beurs gekocht, die je hieronder kunt zien:

armband vintage beauty
De armband die ik heb gekocht

Naast de sieraden waren er nog twee kraampjes met tassen, waaronder de kraam van de webshop Stacey Fay. De tassen vind ik echt mooi en uniek. Ze zijn gemaakt van Italiaans leer en ook rechtstreeks geïmporteerd uit Italië. De prijzen vielen heel erg mee voor echte leren tassen!

tassen stacey fay
De tassen van Stacey Fay

Verzorgingsproducten
Er waren ook een paar stands met verzorgingsproducten aanwezig, zoals de stand van Rituals. Dit heeft wat mij betreft niet zo heel veel met vintage te maken, maar ik ben wel helemaal fan van de producten van Rituals, dus dit vond ik helemaal niet erg.

rituals vintage beauty
I love Rituals

Na afloop van de beurs kregen we nog een leuke goodiebag mee met een aantal goodies van kraampjes die aanwezig waren. Ik vond het al met al een hele leuke beurs en ook zeker voor herhaling vatbaar, al zou ik het wel graag nog wat groter opgezet zien met nog meer ‘echte’ vintage stands. Dat maakt deze beurs zo uniek en anders dan andere beauty beurzen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 28 = 37