Verzorging

Blije voetjes

By  | 

Ik smeer regelmatig handcrèmes, speciale handscrub enzovoorts. Maar ik kwam laatst tot de ontdekking dat ik veel te weinig aandacht besteed aan mijn lieftallige voeten. Terwijl die het soms toch zwaarder te verduren hebben dan mijn handen. Dus hoog tijd om eens wat handige voetentips op te zoeken.

Warme en vermoeide voeten
Heb je last van warme voeten. Of na een lange shopsessie gezwollen en branderige voeten? Schil een mango, dep het sap met een watje op je voeten alvorens je een warm bad neemt. Het helpt extra te ontspannen. En in dat warme bad eet je dan natuurlijk die mango op.

Ook helpt pepermunt en/of eucalyptus of een lotion waar deze ingrediënten zitten. Het verfrist en haalt de vermoeidheid weg. Een lekker voorbeeld is Argan Voetcrème.

Het masseren van voeten met sinaasappelolie helpt de huidcellen te herstellen. Het haalt afvalstoffen en onzuiverheden uit de huid. Lekker rondmasseren (of nog beter… laten masseren).

suomi nl
Bron: Suomi

Droge voeten
Zijn je voeten heel droog, dan is het een goede tip om ze ’s avonds te scrubben. Lekker alle dode huidcellen eraf. Dan goed inmasseren met fijne vochtinbrengende crême of olie, zoals de crèmes van Ziaja. En dan sokken aan en naar bed! ’s Ochtends zijn je voeten vast een stuk minder droog.

Linda_Jacobs-16

Eelt
Wil je eelt verwijderen, dan kan je het beste eerst een lekker warm voetenbadje nemen. En daarna met een puimsteen het eelt eraf halen. De puimsteen is een natuurlijke steensoort die de dode huidcellen verwijdert en de bloedsomloop stimuleert. In ieder geval nooooooit met een scheermesje eelt verwijderen (dat vertelde iemand mij laatst). Je huid wordt hierdoor alleen maar harder. Dus dat werkt averechts.

Goede schoenen
Ook heel belangrijk: zorg voor goede schoenen met een goed voetbed. Wissel je schoenen regelmatig af, dus hakken of plat, maar ook puntige neus of ronde neus enz. Dat is beter voor je voeten. Ook een tip die ik pas hoorde: draag geen schoenen van anderen. Schoenen gaan bij veel dragen naar je voeten staan. Als je dus schoenen van een ander draagt heb je meer kans om last van je voeten te krijgen. En als we iets niet willen….

Linda_Jacobs-15

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 20 = 22