Verzorging

De wereld van massageolie

By  | 

Een massage betekent natuurlijk altijd heerlijk genieten. Het kan onderdeel zijn van een beautybehandeling bij de schoonheidsspecialiste, een aparte behandeling bij de masseur of je kunt je natuurlijk lekker laten masseren door je partner. Maar wat is nu een goede massageolie? Beautyadvies.com ging op onderzoek uit!

Soorten massageolie
Er zijn heel veel verschillende soorten massageolie, maar het belangrijkste is eigenlijk de basis van deze olie. Deze basis wordt vervolgens aangevuld met andere oliën om de eigenschappen aan te vullen en mogelijk een etherische olie die ook voor een bepaalde geur zorgt. Er zijn heel veel soorten basisolie, maar in dit artikel lichten we er twee uit: amandelolie en minerale olie.

Amandelolie
Amandelolie wordt eigenlijk het meeste als basis gebruikt voor een massageolie. Deze olie wordt ook veelvuldig toegepast in cosmetica en verzorgingsproducten. Amandelolie heeft namelijk de eigenschap dat het goed door de huid wordt opgenomen en de huid heel goed voedt. Amandelolie wordt gemaakt door het persen van de pitten van amandelen en bevat 55% vet (waarvan 67% onverzadigde vetzuren), 21% proteïne, 17% carbohydraten en is rijk aan vitamine A en B. De olie bevat daarnaast de mineralen ijzer, magnesium, potasium, calcium, sodium en zwavel. De olie is geschikt voor ieder huidtype, dus ook voor mensen met een gevoelige huid en kan goed gecombineerd worden met andere oliën. 

Amandel olie

Minerale olie
Minerale olie wordt ook wel paraffine olie genoemd. Deze olie wordt bereid uit aardoliedestillaten. Het klinkt misschien vreemd, maar de olie wordt niet goed opgenomen door de huid. Het dekt de huid af en glijdt ook goed over de huid heen. Maar dat de olie de huid afdekt betekent dus ook dat afvalstoffen niet naar buiten kunnen en dat de huid dus verder niet gevoed wordt. Het houdt de huid dus vet, maar het voedt niet. Minerale olie is een zeer pure, geur- en smaakloze olie die heel geschikt is voor baby’s of mensen met een notenallergie. Veel andere oliën (waaronder de amandelolie) worden namelijk van noten of pitten gemaakt. Doordat het geur- en smaakloos is, wordt het ook vaak gebruikt voor erotische massages.

De test
Aangezien wij zelf geen professionele masseurs zijn, hebben we de oliën laten testen door Maaike Broexman, schoonheidsspecialiste en eigenaresse van Solaris Totaalkosmethiek. Zij biedt diverse behandelingen aan inclusief een massage en is wat dat betreft een echte ervaringsdeskundige. Ze heeft vier soorten massageolie getest die verkrijgbaar zijn bij Allesvoordesauna.nl.

20140512_190829

Vooral de minerale olie was voor het masseren erg fijn doordat deze goed over de huid glijdt. De andere oliën trekken wel beter in de huid en zorgen ervoor dat de huid rijk, gevoed en zacht aanvoelt. Ze heeft de oliën getest op een vochtige lichaamshuid, deze goed ingemasseerd en daarna koud afgedoucht. De oliën hebben alle vier weinig tot geen geur, maar dat is juist ook prettig. Ze heeft de basisoliën zelf ook gecombineerd met aromaten zodat ze zelf een ideale mix qua voeding en geur kon maken.

Wat voor jou de beste en fijnste olie is, is vooral afhankelijk van het huidtype en natuurlijk ook wat je zelf prettig vindt qua geur en samenstelling. Probeer vooral verschillende oliën uit om te kijken wat het beste werkt en fijnste aanvoelt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *