Verzorging

Lichttherapie bij jou thuis

By  | 

Een schoonheidssalon is natuurlijk een geweldige plek om behandelingen te laten doen, maar je hebt hier niet altijd de tijd en het geld voor. Gelukkig zijn er een aantal behandelingen die je ook gewoon eenvoudig thuis kunt doen, waaronder lichttherapie met behulp van een Led masker of IPL ontharing. Lees verder voor meer informatie over deze thuisbehandelingen!

Eenvoudig ontharen met behulp van licht

Veel vrouwen willen graag op een eenvoudige en snelle manier van ongewenste haartjes af. Je kunt dit gemakkelijk thuis doen met licht. Met behulp van een IPL-handset word je veilig verlost van je haartjes. De lichtflitsen van dit apparaat geven warmte af waardoor je haren in een rustfase belanden en uiteindelijk uitvallen. Na 8 weken groeien deze haartjes weer terug. De behandeling kun je elke 10 weken herhalen.

Huidbehandeling met een LED-masker

Wil je een huidbehandeling bij jezelf doen, vergelijkbaar met een behandeling in een schoonheidssalon? Dan is een LED-masker echt iets voor jou. LED-lichttherapie werd voor het eerst in de wereld geïntroduceerd door NASA in de jaren ’60. Het was specifiek ontworpen voor astronauten om te helpen bij weefselherstel. Al snel werd het een populaire behandeling vanwege het effect op de huid, namelijk de manier waarop het hielp bij het creëren van een jonge stralende teint.

De werking van een LED-masker

Naarmate mensen ouder worden, neemt het natuurlijke vermogen van het lichaam om collageen te produceren. Collageen is het eiwit dat zorgt voor een stevige en jeugdige huid en hierdoor is er meer kans op de vorming van fijne lijntjes en rimpels. Om de achteruitgang van collageen tegen te gaan, moet je het vermogen van de huid stimuleren om er meer van te maken. Hierbij kan een LED-masker helpen. Een LED-masker werkt door infrarood licht uit te zenden door verschillende golflengten en spectrums. Wanneer het licht de bovenste laag van de huid met de juiste golflengte raakt, wordt dit licht omgezet in ATP, dit is het wetenschappelijke woord voor wat cellen nodig hebben om te verjongen en collageenproductie te creëren.

Met behulp van de bovenstaande tips kun je thuis zelf aan de slag met een schoonheidsbehandeling. Stralend het nieuwe jaar in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *