Verzorging

Ecofriendly sprayen

By  | 

Toen wij in februari op de huishoudbeurs waren, viel de stand van “Driven by Air” direct op. Nieuwsgierig als wij zijn doken we er op af en het bleek een milieuvriendelijke versie van onze zo bekende spuitbussen te zijn. Of zoals het zo mooi in onze informatie staat: een innovatieve verpakking, waarmee we iets wezenlijks terug doen voor ons milieu. Nou daar wilde ik wel meer over weten, dus (samen met manlief) heb ik de diverse producten eens getest.

IMG_1311

Wat is het nou precies
Aan deze uitvinding is vijf jaar gewerkt met als resultaat een dispensersysteem, enkel op luchtdruk en geheel van kunststof gemaakt.(Driven-By-Air). Deze unieke combinatie biedt een goed alternatief voor gebruik van spuitbussen met drijfgas. Deze nieuwe techniek bespaart het milieu van de schadelijke drijfgas uitstoot.

Maar wie of wat heeft dit dan al?
Therme Skincare, Vogue, Amando en De Vergulde Hand introduceren als eerste in Nederland producten waar deze innovatie is toegepast. Waarbij Vogue een deospray heeft (gaat 4x langer mee dan reguliere sprays), Therme een deospray en een foaming shower mousse, Amando een Xtreme shower foam en als laatste heeft De Vergulde Hand (hoe kan het ook anders) een scheergel.

En is het fijn?
Nou en of! Er komt een mooie hoeveelheid uit zonder er heel hard op te hoeven drukken. De Therme shower foam werkt heerlijk en geeft echt een zachte huid. Ik mis de druk van het drijfgas totaal niet. Manlief heeft uiteraard de Amando foam getest + de scheergel. Erg enthousiast over beide producten met bij de doucheschuim een vergelijking naar de Rituals mannenlijn qua geur, gebruik en gevoel. Met als enige kritisch puntje dat op de Amando Shower Foam heel hard gedrukt moet worden om er iets uit te krijgen, maar dat zou zomaar eens een productiefoutje kunnen zijn. De andere bussen hadden dit namelijk niet.

IMG_1304IMG_1308  IMG_1307 IMG_1310

Extra handigheidjes
Telkens als je het gebruikt komt de zuiger een stukje omhoog. De doucheschuim (of ander product) wordt dus eigenlijk omhoog geduwd. Dit betekent dat je de hele inhoud altijd voor de volle 100% gebruikt, daar houd ik van. Ook handig: je kunt er in alle standen mee sprayen. Op onderstaande afbeelding kun je zien hoe het systeem werkt.

20140630_210026

Wist je dat?
Nog even een leuk weetje:

Als alle deodorantspuitbussen in Nederland vervangen worden door de nieuwe deospray van Therme of Vogue bespaart dit het milieu, schrik niet, 18.000 ton co2 uitstoot! Dit staat gelijk aan:

– 120.00 autoritjes van Amsterdam naar Parijs en terug.
– De uitstoot van 8300 middenklasse auto’s, die jaarlijks 15.000 km rijden.
– Het planten van 1,45 miljoen bomen, wat gelijk is aan een oppervlakte van 255 voetbalvelden.
– Het vervangen van 569.000 gloeilampen door spaarlampen.
– Het jaarlijkse energieverbruik van 12.000 huishoudens.

Dus ik zou zeggen… met z’n allen heel gauw aan de ecofriendly spuitbussen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *