Verzorging

Getest: Enzymacid van Ericson Laboratoire

By  | 

Ik heb al vaker over m’n troublehuid geschreven. En ik blijf ook altijd zoekende naar behandelingen en verzorging. Gewoon omdat ik een mooie gave huid heel fijn zou vinden, maar ook omdat ik het verzorgen van mijn huid belangrijk vind. Nu heb ik de hand weten te leggen op een testpakket van Ericson Laboratoire De minikit Enzymacid bevat een pakketje voor “renovating skincare”… oké, I Like… kom maar op!

IMG_2609

Eerst even lezen…
De bijgevoegde beschrijving biedt een heel compacte omschrijving van de 3 producten. Toch maar eens even naar de site om te kijken wat het nu precies is.

Dermaxid Face Peeling is een krachtige scrub die de huid snel glad maakt en dode huidcellen verwijdert. Door deze peeling worden de huidporiën verfijnt en dat zorgt er voor dat de huid er stralend en fris uit gaat ziet. In deze peeling zit glycolzuur, wat zorgt voor een krachtige peeling. Daarnaast zorgen de aluminiumoxiden voor een manuele microdermabrasie (in een professionele salon is dit een mechanische peeling om dode huidcellen te evrwijderen). Om de microdermabrasie te ondersteunen bevat het ook ijzergluconaat wat naast een peelende werking ook een hydraterende werking heeft.

IMG_2615

Glyco Serum 70/10 is een geconcentreerde en regenererend fruitzuren serum. Het serum heeft een direct peelend effect op de huid en heractiveert de celvernieuwing. Dit kan je dus als kuur gebruiken of als onderhoudsserum. Het bevat X-pressin voor een krachtige peeling en X50 voor een langdurige herstellende werking. Omdat dit serum Glycolzuur bevat is het resultaat direct zichtbaar en voelbaar na de gebruik.

IMG_2618

White Fluid SPF20 is een dagverzorging die perfect tegen de zon beschermt. Het bevat factor 20 en is geschikt voor de gecombineerde huid. White Fluide SPF20 bevat Boldine Diacetyl wat voor een oplichtend effect zorgt. Ook octadeceendizuur heeft dit effect en is dus geschikt voor mensen met eventuele pigment plekjes. Omdat het mannuronzuur bevat heeft het ook een ontstekingswerende, kalmerende en helende werking en kan het dus ook prima gebruikt worden bij acne.

IMG_2616

Oké… testen maar
Het zijn een hoop ingewikkelde namen en woorden, maar ik ga aan de slag. Ik lees dat ik de peeling 1 tot 2 keer per week met zachte cirkelvormige bewegingen op het gezicht te masseren. Het Glyco Serum moet ik zowel ’s ochtends als ’s avonds op mijn gezicht aanbrengen (slechts enkele druppels). En dan als laatste de White Fluid SPF20 moet ik in de ochtend na het serum aanbrengen.

En werkt het?
Ik vind zelf vooral de peeling heeeeel fijn. Hij ruikt super fris en de huid voelt daarna heerlijk zacht. Verder lijken de andere producten extra onregelmatigheden op te roepen op mijn gezicht. En dat terwijl het uitermate geschikt is voor pigmentvlekken en acne (mijn 2 probleemprojecten in m’n gezicht).  Ik heb het een week volgehouden, maar daarna toch maar even gestopt. Wellicht werkt het beter als mijn huid weer tot rust is gekomen. Dan doe ik het opnieuw, want hel voelt en ruikt fris voelt zacht. Mogelijk geeft dit in combinatie met de Enzymacid behandeling bij de schoonheidsspecialiste een beter effect. De behandeling is onder andere mogelijk bij Solaris Totaalkosmethiek in Eindhoven en diverse andere schoonheidssalons.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 6