Verzorging

Getest: Dark Bamboo haar treatment

By  | 

Ik heb vrij dik haar dat snel de neiging heeft om te gaan pluizen en er ‘droog’ uit te zien. Daarom ben ik regelmatig op zoek naar oplossingen die het fijnste zijn om mijn haar te verzorgen. Ik vind het, zoals in mijn eerdere artikelen te lezen is, wel belangrijk dat er niet teveel ‘rotzooi’ in de producten zit, want daar kan mijn hoofdhuid nogal eens fel op reageren. En zo kwam ik terecht bij Dark Bamboo: een zuiverende treatment van klei met bamboe van WeColour, een merk dat ook gespecialiseerd is in het verkopen van haarverf. Ik was heel benieuwd naar de Dark Bamboo treatment en heb deze dan ook uitgebreid getest!

Wat is Dark Bamboo?
Dark Bamboo is eigenlijk een shampoo en een conditioner in één product. Het reinigt, zuivert en verzorgt het haar. De verzorgende ingrediënten kunnen extra goed in het haar doordringen doordat de bamboe de onzuiverheden van de hoofdhuid en het haar verwijdert. De Dark Bamboo is volledig vrij van sls, parabenen en resorcinol en is heel zacht voor zowel je haar als je hoofdhuid. Deze treatment is geschikt voor alle haartypen. Fijn haar krijgt meer volume en droog, krullend haar gaat minder pluizen.

Hoe gebruik je Dark Bamboo?
Het bijzondere aan de Dark Bamboo vind ik dat je dit aan moet brengen op droog haar (of direct op goed uitgespoeld haar na het verven). Je brengt 20 ml per keer aan op je haar en hoofdhuid en je masseert het 1 minuut zachtjes in. Je laat het 5 minuten intrekken, doet er een beetje water bij en vervolgens spoel je het goed uit. Na het uitspoelen heb je geen masker of conditioner meer nodig. Extra verzorging gebruiken kan natuurlijk altijd. Het wordt geadviseerd om dit product twee keer per week te gebruiken.

Bekijk het filmpje als je meer wilt weten over het aanbrengen van het product:

Let’s put it to the test!
Hoog tijd om dit bijzondere product zelf eens te testen! Ik vind zelf zo’n tube wel heel handig in gebruik, het product komt er heel makkelijk uit door erin te knijpen. Op onderstaande foto zie je hoe de substantie eruit ziet:

Het is minder ‘klei’ dan ik had gedacht. Het voelt meteen heel zacht aan en ik kan het heel makkelijk verdelen over mijn haar. Ik wist vooraf ook niet zo goed wat ik me moest voorstellen van de geur van de Dark Bamboo, maar het is een hele subtiele, zachte en lekker geur. Ik moest er heel even aan wennen dat ik het product op droog haar moest aanbrengen, maar dat scheelt natuurlijk wel weer tijd onder de douche! Volgens de instructies heb ik mijn haar en hoofdhuid gemasseerd, laten intrekken en goed uitgespoeld. Ik voelde meteen tijdens het uitspoelen al dat mijn haar heel zacht was geworden! En na het drogen moet ik zeggen dat mijn haar heel fijn aanvoelt en minder droog oogt.

Conclusie: ik ben fan!
Ik vind de Dark Bamboo een bijzonder product en moest even wennen aan de manier om het te gebruiken. Maar ik moet zeggen dat ik er heel erg over te spreken ben. Het is een heel zacht product voor mijn hoofdhuid en er zit geen ‘rotzooi’ in. Ik heb het idee dat het echt een positieve, verzorgende werking heeft gehad voor mijn droge, krullende haar. Ik ben fan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

99 − = 91