Verzorging

Hoe voorkom je acne op een natuurlijke manier?

By  | 

Wist je dat ongeveer 80 tot 90 procent van de mensen wel eens last heeft gehad van acne? Het is dan ook een veelvoorkomende aandoening van de huid, die met name bij jonge mensen voorkomt. Maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Vaak schamen we ons voor acne en proberen we van alles om het te verbergen, zoals een laag make-up. Maar dit lost de achterliggende oorzaak eigenlijk nooit op. Mensen kiezen tegenwoordig steeds vaker voor behandelingen om de conditie van de huid te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij VIVE huidtherapie. Gelukkig zijn er daarnaast ook allerlei natuurlijke middeltjes die je kunt gebruiken in de strijd tegen acne.

Voeding

Vaak denken mensen dat ze allerlei dure producten moeten aanschaffen om van hun puistjes af te komen. Maar stiekem hebben we eigenlijk al van alles in huis om onze huid goed te verzorgen en zo acne te voorkomen. Zo zijn er een heleboel voedingsmiddelen die je huid een boost kunnen geven, waaronder tomaten. Tomaten bevatten een zuur dat zeer effectief is in de strijd tegen puistjes. Wanneer je de binnenkant van een tomaat op de plek waar je puistjes hebt legt, zullen ze al snel verdwijnen. Op deze plekken zul je bovendien in het vervolg ook minder vaak een uitbraak krijgen. Daarnaast is honing een van de beste natuurlijke middelen tegen acne. Honing bevat namelijk ontstekingsremmende en antibacteriële stoffen die helpen om acne te bestrijden. Laat de honing 15 minuten intrekken en spoel dit vervolgens af met warm water. Tot slot is ook groene thee een effectief middel dankzij de antioxidanten die het bevat, en volgens VIVE huidtherapie zijn antioxidanten zeer effectief in de strijd tegen puistjes!

Huishoudelijke producten

Naast voeding zijn er ook allerlei huishoudelijke producten die je kunt gebruiken om acne op een natuurlijke manier te voorkomen. Zo is tandpasta ontzettend effectief tegen puistjes en mee-eters. Hoe het werkt? Tandpasta vermindert de ontsteking in het puistje, met als gevolg dat het talg uit het puistje wordt getrokken en de zwelling afneemt. Smeer ’s avonds voor het slapen gaan een klein beetje tandpasta op de puistjes en laat dit inwerken. Een ander wondermiddel is soda, ook wel bekend als zuiveringszout of baking soda. Dit heeft in principe dezelfde werking als tandpasta. Daarnaast kun je ook witte azijn gebruiken. Wist je dat veel gezichtsreinigers een beetje bitter ruiken vanwege azijn? De zuurgraad van witte azijn laat de talg oplossen. Je kunt azijn het beste op een katoenen lap doen en het puistje hiermee deppen.

Professionele acne producten

Heb je al enkele natuurlijke middelen gebruikt, maar niet voldoende effect gemerkt? Dan kan dit veel invloed hebben op je zelfvertrouwen en gemoedstoestand. Onzuiverheden kunnen tot onzekerheid leiden en het idee dat er geen oplossing voor te vinden is. Maar er zijn talloze acne producten die de aandoening op professionele wijze verhelpen. Wanneer je de juiste acne producten kiest, kun je blijvende schade voorkomen. Het is belangrijk om dode huidcellen dagelijks te verwijderen en je huid te ondersteunen met een acne masker of acne crème. Ook zijn er vitamine B serums, acne foundations en acne nachtcrèmes die veel voor je kunnen betekenen. Het proberen waard!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 − = 42