Verzorging

Je gezicht reinigen is de basis

By  | 

Tuurlijk willen we allemaal een huid die oogt of het nog een babyhuidje is… Maar ja… dat gaat op een gegeven moment niet meer op. We smeren het vol met fijne crèmes en verzorgingsproducten, maar ook met make-up. En daar gaat het vaak mis. Hoe goed reinigen wij onze huid zodat ie alles aan kan?

young girl washes with clean water
Bron: acne-info

Te vaak en te veel?
Als je je huid te vaak reinigt en wellicht te veel producten gebruikt die niet bij je huid passen werkt het averechts. De onderlagen van je huid hebben van nature een beschermende factor, door te vaak grondig te reinigen tast je deze lagen aan. Daarom is niet te vaak reinigen (met het juiste product per huidtype) belangrijk. Ook is het slim om soms een nachtje nachtcrème over te slaan. Een hydraterende crème houdt namelijk naast vocht ook olie vast. En dat kan weer voor puistje zorgen. Dus eens in de zoveel tijd een nachtje extra laten ademen van de huid is helemaal geen slecht idee.

Stomend schoon
Een gezichtsstomer is natuurlijk heerlijk, maar mocht je die niet hebben kan je het ook zelf creëren. Pak een kom, giet er kokend water in, voeg citroensap en rozenblaadjes toe en je hebt een heerlijk stoombad voor je gezicht. Hang een handdoek over je hoofd voor een snelle en grondige reiniging. Na het stomen de huid reinigen en vervolgens afspoelen met koud water om de poriën weer te sluiten.

macblogster nl
Bron: macblogster

womensday com
Bron: womensday

Eigenlijk weten we het wel
… en toch vergeten we het allemaal wel weer eens. Allereerst, ga nooit slapen met een ongereinigde huid. Als je make-up er ’s nachts nog op zit kan je huid niet ademen en krijg je onzuiverheden en mee-eters. En ook zo’n algemeen bekend weetje.. gebruik speciale oogmake-up reinigers. Daardoor hoef je niet zo te boenen en gaat het makkelijker van je huid.

rubriek nl
Bron: rubriek

De laatste tips

  • Houd (vooral ’s nachts) je haar uit je gezicht, dat voorkomt vet worden van de huid en dus ook creëren van oneffenheden.
  • Was je handen voor je je gezicht aanraakt.
  • En reinig altijd eerst je huid voor je make-up aan brengt in de ochtend. Nog beter is om na het reinigen eerst een moisturizer aan te brengen voor je de make-up op brengt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

63 − = 58