Kapsel

Lavera Colour & Shine: mango & avocado in je haar!

By  | 

Begin dit jaar maakte ik voor het eerst kennis met de webshop SoloBioMooi en dit was mijn eerste ‘echte’ kennismaking met biologische cosmetica. Na deze kennismaking realiseerde ik me eigenlijk voor het eerst dat wat je op je lijf smeert ook in je lichaam terecht komt. Een eye-opener, aangezien er in heel veel make-up en verzorgingsproducten veel chemische stoffen zitten. Maar zijn de biologische verzorgingsproducten dan wel net zo fijn en zijn ze niet ontzettend duur? Let’s put it to the test! In dit artikel test ik een shampoo en een intense treatment voor het haar van het merk Lavera, met mango en avocado als hoofdingrediënten!

lavera-natuurlijke-verzorging-solobiomooi

Het merk Lavera
Lavera is toch wel één van de meest bekende merken op het gebied van biologische cosmetica. Tijd dus om meer over dit merk te weten te komen! Lavera bestaat al meer dan 25 jaar en het is een Duits merk met natuurcosmetica. De verzorgingsproducten zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens zoveel mogelijk van biologische herkomst zijn. De producten van Lavera zijn niet getest op dieren en er zijn momenteel maar liefst negen productlijnen van dit merk verkrijgbaar, voor verschillende huidtypen. Van make-up tot tandpasta, zonnebrand, bodywash en shampoo; het is allemaal verkrijgbaar en als je wilt kun je dus al je verzorgingsproducten van dit merk kopen.

lavera producten

Bovenstaande foto geeft slechts een kleine indruk van de producten die verkrijgbaar zijn. Op het gebied van haarverzorging zijn er alleen al zes verschillende shampoos verkrijgbaar:

lavera shampoo

Ik heb de Colour & Shine Shampoo getest in combinatie met de Colour & Shine Intense Treatment.

DSC_0370

Mango & avocado als bescherming voor je haarkleur
De Lavera Colour & Shine productlijn is speciaal ontwikkeld voor gekleurd en/of beschadigd haar. De mangomelk en avocado-extracten zorgen voor de bescherming van je haarkleur door er een beschermlaagje overheen te leggen. Sheaboter zorgt daarbij voor een intensieve voeding en het voorkomen van het uitdrogen van het haar. Cacaoboter zorgt er bovendien voor dat je haar mooi gaat glanzen. Ik moest wel even wennen aan deze shampoo, aangezien deze niet zo schuimt als ik gewend ben van andere shampoos. Maar dat schuimen komt juist door de chemische stof SLS ofwel Sodium Lauryl Sulfaat. In de shampoo van Lavera zit SCS ofwel Sodium Coco Sulfaat, wat een stuk milder is dan SLS.

Het haar verzorgen en versterken
De Lavera Colour & Shine Intense Treatment bevat in principe dezelfde ingrediënten als de shampoo, met als extra ingrediënten caroteenolie voor bescherming van het haar en arginine, een essentieel aminozuur om het haar te versterken. Het is daarom een hele goede aanvulling op de shampoo als je je haar echt intensief wilt voeden. De haarkuur werkt het beste als je je haar in een voorverwarmde handdoek wikkelt en het echt even laat inwerken. Ik gebruik deze Intensive Treatment minimaal één keer per week en merk dat mijn haar er echt steviger van wordt.

Zeer betaalbaar
Ik zou het natuurlijk nog hebben over de prijzen van de producten. De shampoo kost €5,25 per 150ml en de Intense Treatment kost €6,95 per 125ml en beide producten zijn verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi. Er is overigens ook een voordeelset beschikbaar met de shampoo, conditioner en de haarkuur voor €10,95. Ik vind de prijzen heel erg meevallen, want dit ben je voor andere shampoos en haarmaskers bij de drogist ook al gauw kwijt (of zelfs meer). En ik had op de een of andere manier verwacht dat biologische producten veel duurder zouden zijn, niets van waar dus!

De conclusie: een fruitige aanrader
Ik moet heel erg wennen omdat de shampoo veel minder schuimt dan andere shampoos, maar hij is hierdoor, en door de de 100% natuurlijke ingrediënten, uiteindelijk een stuk beter voor je haar (en voor je lichaam) dan andere shampoos . De shampoo en haarkuur ruiken bovendien allebei heerlijk fruitig, bieden een goede bescherming voor je haarkleur en zorgen voor steviger haar!

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *