Verzorging

Lichttherapie voor je huid

By  | 

Ik was bij mijn vaste schoonheidsspecialiste en daar maakte ik kennis met de lichttherapie van Pascaud. Ik heb niet zo’n makkelijke huid, pigmet, vlekjes, littekens enz… Ik heb het allemaal. De lichttherapie maakte me nieuwsgierig en ik ben na een al vrij complete uitleg nog even op onderzoek uit gegaan.

Lichttherapie met Pascaud
De producten van Pascaud kende ik al via Van Nature Mooi, maar wie of wat is Pascaud? Pascaud staat voor: “Als de Beauty Triangle in balans is zul je werkelijk stralen”. Ofwel de filosofie van Pascaud is dat schoonheid iets is wat ze binnen ieders handbereik willen leggen. Pascaud gaat uit van de zogenaamde Beauty Triangle; drie aspecten, die elkaar blijven ondersteunen:

  • Outside In Beauty (ofwel schoonheid van buiten naar binnen): Met behulp van krachtige producten die qua werkzaamheid tussen cosmetica en farmaceutica zitten voor thuis en behandelingen bij een instituut.
  • Inside Out Beauty (ofwel schoonheid van binnen naar buiten) : Met een gezonde voeding, aangevuld met natuurzuivere voedingssupplementen van natuurzuivere kwaliteit.
  • Zen Beauty (ofwel choonheid van inzicht) : Leer positief denken, je leven zinvol in te richten en de dingen te doen die jou gelukkig maken. Dit betekent ook methodes en producten gebruiken die je integriteit niet schaden.

Meer over de persoon achter het merk Pascaud vind je op de site Pascaud.com.

pascaudproducten nl
Bron: Pascaudproducten

De LED lamp voor lichttherapie
De Pacaudlite LED  lamp, ofwel Pascaud 3-Lite (voorheen Pascaud Unolite) heeft 4 lichtbronnen en verschillende programma’s voor het verbeteren van je huid.

  • NIR – Near Infra Red op een golflengte van 870 nanometer
  • Rode kleur op een golflengte van 623 nanometer
  • Groene kleur op een golflengte van 525 nanometer
  • Blauwe kleur op een golflengte van 470 nanometer

Het is een handzaam apparaat dat drie verwisselbare koppen heeft. Veel thuisapparaatjes zijn niet krachtig genoeg om echt resultaat te verkrijgen. De 3-Lite heeft krachtige LED’s. En de 3-Lite werkt op het lichtnet en niet op batterijen, hierdoor heb je een energiebron die er voor zorgt dat de intensiteit tijdens de behandeling continu is en niet terugloopt.

Wat doet welke kleur?
ROOD + INFRAROOD zorgt voor afname van fijne lijntjes en rimpels, huidverjonging, een betere huidskleur en een stralende huid. Deze kleur versnelt ook de collageenproductie en zorgt voor versteviging van de gezichtscontouren.

BLAUW werkt kalmerend voor de huid, gaat acné en ontstekingen tegen en het verminderd roodheid.
GROEN werkt tegen pigmentvlekjes  (hyperpigmentatie), tegen zonschade en zorgt voor een gelijkmatige en heldere huidskleur.

pascaudproducten nl 2
Bron: Pascaudproducten

Hoe moet dat dan?
Iedere behandeling duurt 24 minuten. En voor het allerbeste resultaat wordt een dagelijkse behandeling aangeraden gedurende 8 weken. Daarna kan je het resultaat onderhouden door 1 tot 3 x per week de behandeling te herhalen.

Waar en wat kost het?
€378,25 via de site van Van Nature Mooi.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *