Verzorging

Mooie voeten met French Pedicure!

By  | 

Iedereen kent denk ik de term ‘French Manicure’ wel, waarbij je je nagels lakt met een neutrale nagellak of gel met een mooi wit randje. Maar wist je dat er ook French Pedicure bestaat? Dit is ongeveer dezelfde behandeling, maar dan voor je teennagels! In dit artikel vertel ik je alles over deze behandeling inclusief een aantal handige tips voor de verzorging van je nagels.

Waar komt French Manicure vandaan?
Het begrip French Manicure is rond 1930 door Max Factor geïntroduceerd op de catwalks in Parijs. De ontwerpers wilden niet dat de nagellak van de modellen voor afleiding zou zorgen van de kleding en daarom bedachten ze deze oplossing met een neutrale, maar toch fashionable nagellak die er verzorgd uitziet. French Manicure werd daarna ook een trend onder de bekende Hollywoodsterren en het fenomeen spreidde zich uit over de hele wereld. In 1978 werd door het merk Orly de eerste ‘French Manicure kit’ op de markt gebracht waarmee je dit zelf thuis kunt doen. En nog steeds zie je nog heel veel mensen met een French Manicure, zowel jong als oud.

Wat is French Pedicure?
Naast de verzorging van je vingernagels is het ook belangrijk om je teennagels goed te verzorgen. En zeker in de zomer is het leuk om je teennagels te voorzien van een leuk kleurtje of een neutrale nagellak. Nu kun je ook kiezen voor een French Pedicure, hetzelfde als een French Manicure maar dan op je teennagels. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, maar dat is in de praktijk best lastig en het gaat er vaak dan ook weer snel vanaf.

Ik heb een French Pedicure laten aanbrengen bij Pedicure Eindhoven, een gediplomeerde pedicure in Eindhoven. Mijn nagels werden eerst goed schoongemaakt, vervolgens werd er een basislaag ofwel base coat aangebracht. Daarna werd het witte lijntje aangebracht en tot slot meerdere topcoats waarbij ik kon kiezen uit een hele lichtroze kleur of diamond pearls met een subtiele glitter. Ik koos voor de laatste.

Het eindresultaat ziet er zo uit:

french pedicure

Dit blijft zes weken zitten, dus ik kan lang genieten van mijn mooie nagels met French Pedicure en ik kan het wat bijvijlen wanneer nodig. Een complete French Pedicure behandeling kost €39,50. Bij Pedicure Eindhoven kun je niet alleen terecht voor een French Pedicure, maar vooral ook voor het behandelen van schimmelnagels en ingegroeide nagels. Bij de French Pedicure behandeling wordt ook gebruik gemaakt van een anti-schimmelcomponent.

Help, een schimmelnagel!
Heb je last van een schimmelnagel en weet je niet wat je eraan kunt doen? Wat je vooral NÏET moet doen is nagellak over je schimmelnagel aanbrengen. Hierdoor gaat het juist broeien en wordt het alleen maar erger. Nu zijn er diverse producten op de markt gebracht waarmee je zelf een schimmelnagel kunt behandelen. Gebruik echter nooit een stift, maar altijd druppels. Wanneer je een stift meerdere malen gebruikt blijven de bacteriën hierop zitten en kan het hierdoor juist weer verergeren.

Voor het behandelen van de schimmelnagel kun je ook terecht bij een pedicure. Pedicure Eindhoven heeft hiervoor een speciale en unieke behandeling met LCN Wilde-Pedique waarmee de nagels geheel of gedeeltelijk hersteld kunnen worden. De behandeling kan zelfs afgesloten worden met een French Pedicure, waardoor je weer met prachtige nagels naar buiten loopt! Voor meer informatie en prijzen kun je terecht op de website van Pedicure Eindhoven.

Handige tips voor je nagels
Ter afsluiting nog drie handige tips voor de verzorging van je nagels:

1. Gebruik altijd een base coat
Gebruik altijd een goede base coat voordat je je nagels gaat lakken. Deze beschermt je nagels namelijk tegen verkleuringen en zorgt er ook voor dat je nagels mooi egaal zijn. Ieder merk nagellak heeft wel een base coat in het assortiment.

2. Verzorg je nagelriemen met een olie
Je zult vast wel eens gemerkt hebben dat de randjes rondom je nagels en je nagelriemen vaak droog zijn. Dit kun je voorkomen door ze te verzorgen met een nagelolie. Ik heb zelf een hele fijne nagelolie van LCN die makkelijk aan te brengen is met een kwastje:

LCN nagelolie
LCN Nagelolie 8 ml – €8,75 – O.a. verkrijgbaar bij Pedicure Eindhoven

3. Smeer je voeten in met een verzorgende crème
Naast je teennagels is het ook belangrijk om de rest van je voeten goed te verzorgen. Smeer je voeten daarom regelmatig in met een verzorgende crème. Ik heb zelf een hele fijne ongeparfumeerde crème van Hypogeen, die je niet alleen voor je voeten en benen, maar ook voor je handen kunt gebruiken:

Hypogeen
Hypogeen voet-beencrème 50 ml – €5,95 – O.a. verkrijgbaar bij Pedicure Eindhoven

Ik ben in ieder geval blij met mijn verzorgde voeten mét French Pedicure!

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *