Verzorging

Neem de tijd voor je huid!

By  | 

Een maand geleden tijdens de Ladies Night bij Pathe in Eindhoven kwam ik langs een kraampje van Solaris Totaalkosmetiek. Ik wist op dat moment niet zo goed wat ik met alle producten die er stonden moest doen, maar ze hadden een winactie voor een gratis behandeling, dus daar heb ik aan meegedaan. Later kreeg ik via de mail een nieuwsbrief van Solaris en dacht ik, is het niet interessant om eens goed kennis te maken met de wereld van de schoonheidssalon? De afspraak was zo gemaakt en vorige week heb ik een uitgebreide behandeling gehad. In dit artikel een verslag van deze behandeling en een aantal handige tips voor een goede huidverzorging.

Handige tips voor je huidverzorging
Tijdens de behandeling bij Solaris Totaalkosmetiek kreeg ik een aantal handige tips op het gebied van huidverzorging die ik graag met jullie wil delen.

1. Neem de tijd voor je huid

Tijdens de dagelijkse drukte wordt vaak vergeten om voldoende aandacht te besteden aan de huid. Veel jongere mensen denken, ik heb een goede huid en dat komt later wel een keer wanneer ik ouder ben. Maar dan is het eigenlijk al te laat. Je kunt zoveel laten veranderen aan je lichaam, maar met je huid moet je je hele leven nog doen. Ik ben zelf 28 en ik dacht voor de behandeling dat ik geen huidproblemen had, maar het blijkt dat er toch een aantal probleemgebieden zijn waarop ik extra moet gaan letten zodat dit later geen groter probleem kan worden. Ik ben me hier nu extra bewust van en neem iedere dag extra de tijd om mijn huid goed te verzorgen.

2. Gebruik alles van hetzelfde merk

Tijdens de intake werd gevraagd welke verzorgingsproducten ik nu allemaal gebruik. Ik noemde producten op van Nivea, Garnier, Etos eigen merk, enzovoorts. Ik denk dat ik zeker niet de enige ben die producten van verschillende merken gebruikt. Maar eigenlijk is het helemaal niet slim om dit te doen. Ieder product en iedere lijn producten heeft weer een andere samenstelling van ingrediënten. Een lijn producten van een bepaald merk is erop gericht om elkaar optimaal aan te vullen, of dit nu van Etos eigen merk of van een duurder merk is. Er kunnen zelfs problemen ontstaan wanneer je producten van verschillende lijnen en merken gebruikt, ze kunnen elkaar gaan tegenwerken. Vandaar het advies om altijd producten van hetzelfde merk en het liefst dezelfde lijn producten te gebruiken.

3. Drink voldoende water

Dit klinkt natuurlijk voor de hand liggend en je hoort wel vaker dat het goed is om voldoende water te drinken. Maar het drinken van water heeft ook daadwerkelijk een functie voor het verbeteren van je huid. Wanneer je bijvoorbeeld een puistje of een ontsteking van je huid hebt gehad, dan kun je dit een hele lange tijd nog blijven zien. Maar het drinken van water zorgt ervoor dat deze zichtbare ‘restjes’ verdwijnen. Wanneer je een droge huid hebt, zorgt het water (naast een goede verzorging) er ook voor dat de vochtbalans beter op peil komt. Nu hoef je geen liters water te drinken, maar 1,5 liter water per dag wordt doorgaans als advies gegeven.

Huidverzorging op maat
Wanneer je voor de eerste keer een afspraak maakt bij Solaris Totaalkosmetiek, krijg je eerst een huidanalyse op basis van een aantal vragen en de schoonheidsspecialiste kijkt goed naar je huid. Op basis van deze huidanalyse wordt op maat bepaald welke huidbehandeling het meest geschikt is voor jouw huid. Alle behandelingen zijn gericht op huidverbetering. Het is niet puur ter ‘verwennerij’, maar het is een resultaatgerichte behandeling waarbij het de bedoeling is dat je de behandeling thuis voortzet. Anders heeft de behandeling ook geen effect.

Ericson Laboratoire
Solaris maakt gebruik van de complete lijn schoonheidsproducten van Ericson Laboratoire. De producten van Ericson Laboratoire worden ontwikkeld in Parijs en daar worden ze voortdurend getest voor de beste resultaten. De oplossingen van Ericson focussen zich op voornamelijk op het bestrijden van mogelijke oorzaken voordat het gevolgen worden. Ze hebben een zeer brede lijn producten voor beautysalons, aangevuld met producten voor thuisgebruik voor een complete huidtherapie.

Biopure Skin Oxygen Therapy
Na de uitgebreide huidanalyse bleek dat de Biopure Skin Oxygen Therapy het beste bij mijn huid past. Dit is een ‘urban’ verzorgingslijn ofwel speciaal bedoeld voor vrouwen die in een drukke stad wonen waarbij ze te maken hebben met diverse invloeden die zorgen voor vervuiling van de huid. De Biopure lijn heeft een diepgaande zuiverende en ontgiftende werking en helpt de huid beter te ademen, ook wel zuurstoftherapie genoemd. De resultaten van de therapie op een rij:

  • Verbetering van de zuurstofomloop
  • Antivervuilingschild
  • Vuile stoffen op de huid worden opgevangen dankzij het ‘magneet’-effect
  • Neutraliseert de giftige deeltjes
  • Weerstand tegen hypoxische stress ofwel een tekort aan zuurstof


Tijdens de behandeling bij Solaris werd mijn huid heel goed gereinigd, kreeg ik een huidmasker wat ik voelde inwerken en vervolgens werd mijn huid gevoed met meerdere serums en een crème. Na deze behandeling voelde en zag ik al direct verschil. Normaal hoopt veel vuil zich op onder mijn kin en op mijn neus, maar deze plekken waren direct en zichtbaar verbeterd. Vervolgens kreeg ik diverse producten mee naar huis om de behandeling thuis voort te zetten voor een nog beter resultaat.

Biopure Skin Oxygen Therapy

De set bestaat uit een reinigingsschuim, lotion, serum, dagcrème en een masker. Dit lijkt heel veel, maar wanneer je de routine eenmaal onder de knie hebt, gaat het reinigen steeds beter. Het blijft belangrijk om hier goed de tijd voor te nemen.

Mijn conclusie
De behandeling is mij tot nu toe zeer goed bevallen. Ik ben me veel bewuster van mijn huid en ik kan het daarom ook iedereen aanraden om in ieder geval een keer een huidanalyse te laten doen en een huidbehandeling te ondergaan. Je merkt het verschil meteen!

Wanneer je op de hoogte wilt blijven van de behandelingen van Solaris Totaalkosmetiek kun je ook de Facebook pagina liken, hier wordt regelmatig nieuws op gezet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 40 = 48