Verzorging

NIEUW Compressed Deodorant

By  | 

Eerder dit jaar schreven wij al over ecofriendly sprayen, ofwel “driven by air”. En nu is er weer een nieuwe ontwikkeling op het gebied milieuvriendelijke verzorgingsproducten. Unilever introduceert haar grootste deodorantinnovatie van de afgelopen 10 jaar voor Rexona, Dove en Axe, namelijk Compressed Deodorant.

cover (1)

Jaren onderzoek
Na jaren van onderzoek is er een goede ontwikkeling in deodorant. De spuitbussen bevatten tot 50% minder drijfgas en tot 20% minder verpakkingsaluminium, maar biedt wel dezelfde bescherming en verzorging.

Klein maar fijn
De spuitbussen hebben minder inhoud en zijn kleiner van formaat (De nieuwe deosprays van Rexona en Dove bevatten voortaan 75 ml in plaats van 150 ml, Axe gaat van 150 ml naar 100 ml). Maar de spuitbussen gaan net zo lang mee als de “oude” verpakkingen. Dit komt door het innovatieve spraysysteem wat zorgt dat dezelfde hoeveelheid aan actieve ingrediënten vrijkomt als bij de “oude” spuitbussen. De vernieuwde deodorant voelt zachter, droger en minder koud aan op de okselhuid door 50% minder drijfgas.

thumb_Compressed Dove Invisible Dry thumb_Compressed Dove Men Plus Care Silver Control thumb_Compressed Axe Apollo Deo thumb_Compressed Rexona Men Quantum thumb_Compressed Rexona Women Invisible Pure

Nu al in de winkels
De vernieuwde spuitbussen zijn nu al verkrijgbaar. Ze zijn herkenbaar aan de groene band om de verpakking. Dus ik zou zeggen: hop met z’n allen ecofriendly sprayen, douchen, scheren enz….

Achtergrond informatie
Het is Unilevers ambitie om haar omzet te verdubbelen en de milieu-impact van haar producten wereldwijd te halveren voor 2020. Om dit te realiseren, lanceerde Unilever in november 2010 het Unilever Sustainable Living Plan met specifieke doelen, voorzien van een tijdsplanning. Met de introductie van de revolutionaire compressed deodorant zet Unilever weer een belangrijke stap voorwaarts. Voor meer informatie over het Unilever Sustainable Living Plan, zie: Unilever

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *