Verzorging

Ontharen met de Epiquick epileerveer

By  | 

Eerder schreef ik al een artikel over Epiquick, de ideale oplossing voor gezichtsontharing. Omdat ik hier zoveel vragen over kreeg en omdat ik merkte dat veel mensen hier interesse in hebben, heb ik besloten om nog een artikel te schrijven met uitgebreidere informatie, ook over de andere modellen die Epiquick heeft. Mede met dank aan een collega die de modellen ook heeft getest!

Wat is Epiquick?
Eerst nog even een korte samenvatting wat Epiquick precies is. Epiquick is een epileerveer waarmee je zelfs de fijnste donshaartjes in je gezicht heel snel, eenvoudig en effectief inclusief wortel kunt verwijderen. De techniek is gebaseerd op de oude Oosterse epileertechniek met een touwtje, alleen met de Epiquick kun je dit eenvoudig zelf en zelfs zonder spiegel doen. De Epiquick zorgt voor een langdurig resultaat en je kunt hem makkelijk meenemen.

Er zijn op dit moment vijf verschillende modellen van de Epiquick Epileerveer:

  • De Epiquick Classic / Coloured series
  • De Epiquick Wood series
  • De Epiqick luxe RVS series
  • De Epiquick luxe epilator
  • De Epiquick Roll&Go series

Ik zal hieronder per serie vertellen wat de verschillen en de voor- en nadelen zijn:

Epiquick Classic / Coloured series
Dit is de ‘klassieke’ Epiquick, de meest verkochte versie, die ik in het eerdere artikel behandeld heb. Dit model is in 10 verschillende kleurtjes verkrijgbaar en de handvatten zijn van hoogwaardig plastic materiaal gemaakt.

Epiquick coloured
Epiquick Classis / Coloured

De Epiquick Classic is heel eenvoudig in gebruik en haalt veel haartjes weg, vooral in het gebied onder de neus. Aan de zijkanten van je bovenlip is het wat lastiger, waarschijnlijk omdat de haartjes daar net in een andere richting groeien. Je moet de epileerveer met twee handen vasthouden en aan de handvatten draaien om de haartjes te verwijderen. Het ontharen is vrijwel pijnloos en je houdt er geen pukkeltjes of rode vlekken aan over. Deze manier van epileren voorkomt bovendien het ingroeien van haren.

Ik krijg vaak de vraag of de Epiquick ook geschikt is voor het epileren van je wenkbrauwen. De Epiquick Classic is daar te grof voor, je kunt dit niet nauwkeurig genoeg doen. Uit onze ervaring blijkt dat de Epiquick Roll&Go hier wel geschikt voor is, maar daar kom ik later in het artikel nog op terug.

Epiquick Wood series

De Epiquick Wood versie hebben we niet getest, maar het werkt eigenlijk exact hetzelfde als de Coloured series. Het is een stijlvolle en sjieke epilator, speciaal gemaakt voor de liefhebbers van natuurproducten. De handvatten zijn gemaakt van puur beukenhout en de veer is gemaakt van RVS. Je hebt keuze uit drie verschillende kleuren hout.

epiquick-wood-natural-
Epiquick Wood series

Epiquick luxe RVS series
De Epiquick RVS epileerveer is helemaal vervaardigd uit onderdelen van RVS ofwel roestvrijstaal. De veer en de handvatten voelen hierdoor wat zwaarder dan de andere modellen. Doordat de epileerveer van RVS gemaakt is, is het mogelijk om deze chemisch te reinigen. Daardoor is deze geschikt om te gebruiken voor professionele doeleinden zoals in beautysalons, maar natuurlijk ook thuis. RVS zorgt bovendien voor een grotere duurzaamheid.

Epiquick titanium
Epiquick luxe RVS series

Epiquick Luxe epilator
Voor het bedienen van de Epiquick Luxe epilator heb je maar één hand nodig. Je moet de veer in 45 graden gebogen toestand op het te ontharen gedeelte plaatsen en aan het wieltje draaien. Vervolgens zullen de haartjes zachtaardig verwijderd worden.

Wij vinden deze epilator persoonlijk minder fijn. De veer is kleiner in oppervlakte waardoor je langer bezig bent met ontharen en het draaien aan het wieltje werkt net wat minder makkelijk en snel dan het draaien aan de handvatten. Maar het is natuurlijk heel persoonlijk wat je fijn vindt, misschien vind je deze juist handiger.

Epiquick professional
Epiquick Luxe epilator

Epiquick Roll&Go series
Over deze epileerveer heb ik eigenlijk de meest positieve reacties gehoord. Voor het gebruiken van de Epiquick Roll&Go heb je ook maar één hand nodig en met de andere hand kun je je huid strak trekken. De springveer is kleiner dan de Classic versie waardoor je nauwkeuriger kunt epileren. Je kunt hem bovendien goed draaien waardoor je in alle richtingen goed kunt epileren. Dit maakt hem ook geschikt voor het epileren van je wenkbrauwen, vooral voor het gebied boven je neus tussen de twee wenkbrauwen in.

Epiquick Roll Go
Epiquick Roll&Go series

De Epiquick is wel wat agressiever dan de andere versies. Vooral de eerste keer is het gebruik wat pijnlijker maar hier went je huid wel aan wanneer je hem meerdere malen gebruikt. Hij is daarnaast wel een stuk secuurder dan de Classic epilator, er blijft geen enkel haartje over.

Tips voor het gebruik
Om af te sluiten nog enkele tips voor het gebruik van de Epiquick. De tips gelden voor alle modellen. Het is belangrijk dat je huid voor het gebruik van de Epiquick vetvrij is. Was je huid kort voor de behandeling met koud water en droog grondig af. Tijdens de behandeling kun je de haartjes makkelijk uit de epileerveer blazen. Het is aan te raden om de epileerveer na ieder gebruik te desinfecteren.

Waar kopen?
De epileerveer kun je onder andere nog kopen bij Ali Express voor een heel klein bedrag of De Voordeeldrogisterij, waar ze ook een speciale epileerveer voor mannen hebben.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

62 − = 55